Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 477
 İndirme 5
Supply Dimensions Of Drugs Sources in The Ottoman Socioeconomic Life: Poppy and Hemp Plant
2020
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

Haşhaş ve kenevir, tarihsel süreç içerisinde farklı alanlarda talep gören bitkiler olarak dikkati çekmiştir. Bu bitkiler içerisinde haşhaştan elde edilen afyon ile kenevirden elde edilen esrar, farklı alanlara hitap etmiş olsa da bazı alanlarda ortak kullanıma sahiptir. Bunların başında her iki bitkinin de uyuşturucu özelliği nedeniyle tıbbî sahada ağrı giderici ve tedavi edici özellikleri yanında, keyif amacıyla kullanılan ve talep gören ürünler olmasıdır. Eski toplumlarda olduğu gibi Osmanlı toplumunda da afyon ve esrar bir taraftan sağlık sektörünün vazgeçilmez ürünleri olmuş diğer taraftan da gizli bir şekilde keyif amacıyla kullanılmıştır. Afyon ve esrarın farklı amaçlarla kullanılması ise her bir amaca uygun arz ve talep piyasanın oluşmasını sağlamıştır. Bu süreçte Osmanlı Devleti´nde afyon ve esrar maddelerinin sağlık sektöründe kullanılması amaçlandığı için üretimden başlayarak, pazarlama ve satış süreçlerini de içine alan bir piyasa düzeni oluşturulmaya gayret edilmiştir. Buna karşı keyif amacıyla kullanıma yönelik ise mücadele politikaları benimsenmiştir. Osmanlı ekonomik ve toplumsal hayatında önemli yeri olan haşhaş ve kenevir bitkisini uyuşturucu madde arzı boyutuyla ele alan bu çalışma, uyuşturucu maddeye kaynaklık eden afyon ve esrarı, Osmanlı sosyoekonomik yapısı çerçevesinde tahlil etmeyi amaçlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Demand For Drug Sources In The Ottoman Socio-economic Life: Hashas and Kenevir Plant
2020
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

Hashhaş and cannabis have been considered as plants that are in demand in different areas during the historic process. These plants are derived from the opium and cannabis, although they have been addressed to different areas, but in some areas they have common use. The first of these is that both plants, due to their drug properties, in the medical field, in addition to their pain relieving and therapeutic properties, are products used for pleasant purposes and are demanded. As in the ancient communities, the Ottoman society also has been used in secret purposes for pleasure, and on the one hand, the opium and scratch are the indispensable products of the health sector, on the other hand. The use of opium and spider for different purposes has made it possible for each purpose to form the supply and demand market. In this process in the Ottoman State, as the purpose of the use of opium and sperm in the health sector, starting from production, a market order that includes the marketing and sales processes has been made. For the purposes of combating it, it has been adopted. This study, which deals with the size of the drug supply, which is an important place in the Ottoman economic and social life, has the aim of evaluating the opium and sperm that is derived from the drug, in the framework of the Ottoman socio-economic structure.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
History Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.214
Atıf : 386
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini