Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 16
 İndirme 9
Kalvin’in Enstitüleri’nde Negatif Tecrübe ve Bunun Sistematik Sonuçları
2019
Dergi:  
Mütefekkir
Yazar:  
Özet:

Bu makalede John Calvin’in en önemli eseri olan Hristiyan Dininin Enstitüleri temel alınarak Calvin’in teolojisinde negatif tecrübenin yeri ve buna verdiği cevaplar çerçevesinde teolojisinin sisteminde meydana gelen değişimler ele alınmaya çalışılmıştır. İnsanların hayatları süresince yaşadıkları negatif tecrübelerin imanları üzerindeki etkisi ve imanın çeşitleri üzerine de değinilmiş olup, işaret edilen her nokta Calvin’in Enstitüler kitabından alıntılarla desteklenmiş ve ciddi soru işaretleri oluşturmuştur. Sonuç olarak Calvin’in aynı sorunlara hayatının farklı dönemlerinde ya da kitabının farklı bölümlerinde birbiriyle çelişir gibi görünen açıklamalar yaptığı görülmüştür. Negatif tecrübenin teslis inancı ve üçlemedeki kişilerin görevleriyle ilgili bazı çelişkili açıklamalara sebebiyet verdiği de tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Negative Experience in Kalvin's Institutions and Its Systematic Results
2019
Dergi:  
Mütefekkir
Yazar:  
Özet:

This article, based on the Institutes of Christian Religion, John Calvin’s most important work, is aimed at addressing the changes that occurred in his theological system in Calvin’s theology in the context of the place of negative experience and the responses he gives to it. The influence of the negative experiences people have experienced throughout their lives on their beliefs and the varieties of faith, and every point marked was supported by quotes from Calvin's Institute Book and created serious questions. As a result, Calvin has shown that the same problems appear to be contradictory in different periods of his life or in different parts of his book. Negative experience has also been found to cause confidence and some contradictory statements about the tasks of the persons in the triangle.

Anahtar Kelimeler:

Negative Experience In Calvin’s Institutes and Its Systematic Consequences
2019
Dergi:  
Mütefekkir
Yazar:  
Özet:

In this study, the place and importance of the term “negative experience” in Calvin’s well-known book “the Institutes of the Christian Religion” is examined as well as the shifts in Calvin’s theology as a result of his explanations to this issue. The effects of negative experience on people’s belief and the types of belief are also pointed out and every aspect of the issue is discussed within Calvin’s Institutes, as a result important question about Calvin’s theology occurred. In the end it seemed that Calvin has given different answers that are contrary to each other to the same questions throughout his life span or his book. It is also detected that the issue of negative experience caused some contradictory explanations of the missions of the Persons in Holy Trinity.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Mütefekkir

Alan :   İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 280
Atıf : 395
Mütefekkir