Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 129
 İndirme 66
Lojistik Maliyetler İçin Çok Kriterli Karar Verme Yaklaşımı: Depolama Alanı Seçimi Örneği
2019
Dergi:  
Uluslararası Davranış, Sürdürülebilirlik ve Yönetim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Üretimden tüketime kadar tüm süreçlerde yer alan maliyet zinciri incelendiğinde, lojistik maliyetlerin önemli bir yer tuttuğu görülmektedir. Bu maliyetlerin büyük bir çoğunluğunun, ürünün nihai kullanıcısı olan müşteri için herhangi bir katma değeri olmadığı da bir gerçektir. İşte bu noktada lojistik süreçlerin kontrol altına alınması ve maliyet etkinlik yönünden çok iyi yönetilmesi önem arz etmektedir. Çünkü ürün ve pazarın artık iç içe girdiği küreselleşen dünyada işletmelerin, karlılık için göz önünde bulundurabilecekleri alanlar gitgide kısıtlanmaktadır. Benzer işkollarında kullanılan hammadde fiyatları da üretim süreçlerinde kullanılan her türlü ekipman da maliyet açısından birbirine çok yaklaşmış durumdadır. Bu durum işletmeler açısından ya kar marjını düşürmek ve rekabet avantajını kaybetmek ya da tüm süreçlerde yapılabilecek tüm iyileştirmeleri yaparak maliyetleri düşürmek anlamına gelecektir. Lojistik fonksiyon sahaları arasında müşteri için tamamen önemsiz olan ve aldığı ürüne katma değeri görülmeyen önemli bir maliyet kalemi olan depolama faaliyetleri de bu kapsamda değerlendirilmeli ve depolama ile ilgili süreçlerde maliyet etkinlik yaklaşımları benimsenmelidir. Çalışmada çok kriterli karar verme tekniklerinden olan ağırlıklı çarpım ve ağırlıklı toplam teknikleri, depolama alanı seçimi konusunda aynı kriterler ele alınarak uygulanmış ve sonuçları karşılaştırılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Approach To Making A Very Critical Decision On Logistical Qualities: Example Of Depositing Area Selection
2019
Yazar:  
Özet:

When we look at the cost chain in all processes from production to consumption, logistics costs appear to have a significant place. It is also a fact that the vast majority of these costs do not have any added value for the customer who is the final user of the product. It is at this point that logistics processes are controlled and well managed in terms of cost efficiency. Because in the globalized world in which products and markets are now interdependent, the areas that can take into account for profitability are increasingly limited. The prices of raw materials used in similar works and all types of equipment used in production processes are very close to each other in terms of cost. This will mean either reducing the profit margin and losing the competitive advantage, or reducing costs by making any improvements that can be made in all processes. Storage activities, which are a significant cost pen that is completely unimportant for the customer among the logistics functional fields and the added value to the product it receives is not seen, must also be assessed in this scope and the cost-efficiency approaches should be adopted in the processes related to storage. In the study, the major split and major aggregate techniques, which are multiple criteria decision-making techniques, were applied, taking into account the same criteria in the choice of storage area and compared the results.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Uluslararası Davranış, Sürdürülebilirlik ve Yönetim Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 163
Atıf : 602
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini