Kullanım Kılavuzu
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 18
 Görüntüleme 41
 İndirme 6
Üniversite Öğrencilerinin Serbest Zaman Doyumları ile Yaşam Doyumları Arasındaki İlişki
2021
Dergi:  
Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, üniversite öğrencilerinin serbest zaman doyumları ile yaşam doyumları arasındaki ilişkinin incelenmesidir. Araştırmanın örneklemini Sinop Üniversitesi’nin farklı fakültelerinde öğrenim gören 144 erkek, 155 kadın olmak üzere toplamda 299 öğrenci oluşturmaktadır. Veri toplama aracı olarak, Kişisel Bilgi Formu, Serbest Zaman Doyum Ölçeği (SZDÖ) ve Yaşam Doyum Ölçeği (YDÖ) kullanılmıştır. Verilerin istatiksel analizinde ikili karşılaştırmalarda Independent samples t-test, çoklu karşılaştırmalarda ise One-Way ANOVA ve Tukey HSD testinden yararlanılmıştır. SZDÖ alt boyutları ile YDÖ arasındaki ilişki ise Pearson korelasyon kat sayısı ile incelenmiştir. Elde edilen bulgulara göre cinsiyet ve fakülte değişkeni açısından anlamlı farklılıklar tespit edilmiştir. Diğer taraftan SZDÖ alt boyutları ile yaşam doyumu arasında pozitif yönde anlamlı bir ilişki olduğu görülmüştür. Sonuç olarak üniversite öğrencilerinin serbest zaman doyum düzeyleri arttıkça yaşam doyum düzeylerinin de arttığı belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Between The Students’ Time-free Attitudes and Life Attitudes
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to study the relationship between the student’s leisure time and life satisfactions. The sample of the study consists of a total of 299 students, including 144 men and 155 women, who studied at the various faculty of the University of Sinop. As a data collection tool, the Personal Information Form, the Free Time Doyum Scale (SZDÖ) and the Life Doyum Scale (YDÖ) were used. In the statistical analysis of the data, the two comparisons used the Independent samples t-test, and in multiple comparisons the One-Way ANOVA and Tukey HSD test. The relationship between the SZDÖ subdimensions and the YDÖ is studied by the number of pearson correlations. According to the findings obtained, significant differences in gender and faculty variations have been identified. On the other hand, it has been shown that there is a meaningful relationship in a positive direction between the sub-dimensions of SZDÖ and the satisfaction of life. As a result, it has been determined that the levels of living satisfaction of university students are increasing as their leisure time levels are increasing.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar




























Benzer Makaleler








Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 427
Atıf : 1.387
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini