Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 17
Akıllı Telefon Bağımlılığının İş Performansı Üzerindeki Etkisi
2019
Dergi:  
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal
Yazar:  
Özet:

Teknolojinin günlük hayatın önemli bir parçası haline gelmesiyle birlikte bireyler tarafından bu teknolojilerin aşırı kullanımı, akıllı telefon bağımlılığı gibi sorunları da beraberinde getirmektedir. Çalışma hayatında bireylerin iş performanslarının dikkate alındığı düşünüldüğünde, akıllı telefon bağımlılığı ile iş performansı arasındaki ilişkiyi ele alan çalışmalar önem kazanmaktadır. Bu doğrultuda araştırmanın amacı çalışanların akıllı telefon bağımlılıklarının iş performansları üzerindeki etkisini tespit etmektir. Nicel veri toplama yöntemi olan anket tekniğiyle gerçekleştirilen çalışmanın evreni, Antalya ve Burdur ilinde akıllı telefon kullanan katılımcılardır. Maddi ve zaman kısıtından dolayı evrenin tamamına ulaşılamadığı için basit tesadüfi örnekleme yöntemiyle seçilen 395 çalışan, araştırmanın örneklemini oluşturmaktadır. Araştırmada, “Akıllı Telefon Bağımlılığı Ölçeğinin Kısa Formu”, “İş Performansı Ölçeği” ve katılımcıların bazı demografik özeliklerini tespit etmek amacıyla çeşitli ifadelere yer verilmiştir. Çalışma kapsamında toplanan veriler korelasyon ve basit regresyon analizleriyle test edilmiştir. İş ve günlük hayatında akıllı telefon kullanan 395 çalışandan toplanan verilerin sonuçlarına göre; katılımcıların akıllı telefon bağımlılığının iş performansı üzerinde negatif yönlü bir etkisinin olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Smart Phone Connection On Business Performance
2019
Yazar:  
Özet:

As technology becomes an important part of everyday life, the overuse of these technologies by individuals also brings with them problems such as smartphone addiction. Considering that the work performance of individuals is taken into account in the work life, studies that deal with the relationship between smartphone addiction and work performance gain importance. In this regard, the purpose of the research is to identify the impact of employees’ smartphone addictions on their work performance. The universe of the work done with the survey technique, which is the method of collecting data, is the participants using the smartphone in Antalya and Burdur province. 395 employees, selected by a simple random sampling method because of the material and time limit, are the sampling of the research. The study included a variety of statements in order to identify "the short form of the smart phone addiction scale", "the scale of business performance" and some demographic characteristics of participants. The data collected in the framework of the study was tested with correlation and simple regression analysis. According to the results of data collected from 395 employees using smartphones in their work and daily lives, participants’ smartphone addiction has a negative impact on their work performance.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Social Mentality and Researcher Thinkers Journal

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.471
Atıf : 354
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini