Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
Atık kauçuk agregalı betonların mekanik ve durabilite özellikleri üzerine bir inceleme
2023
Dergi:  
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma günümüzün en önemli çevresel problemlerinden biri olan atık araç lastiklerinden geridönüştürülmüş kauçuk parçacıklarının betonda kullanımını incelemektedir. Bu amaçla kauçuk agregalı beton (RAC) üzerine yapılmış çalışmalar derlenmiş ve analiz edilmiştir. RAC’lerin fiziksel, mekanik ve durabilite özellikleri araştırılmıştır. Sonuçlar analiz edildiğinde kauçuk ilavesi RAC’nin basınç ve eğilme dayanımını ve elastisite modülünü düşürmektedir. RAC’nin boşluk yüzdesi, su emmesi, kılcallığı ve su geçirimliliği kauçuk yüzdesi ve kauçuk boyutunun artışıyla genel olarak artmıştır. Enerji sönümleme özelliğinden dolayı betona kauçuk parçacıklarının agrega olarak ilavesi betonun tokluğunu 3 katına kadar çıkarmıştır. Bunun yanı sıra betonun aşınma direnci ve donma-çözülme direnci gibi özelliklerinde kauçuk parçacıklarının ilavesi olumlu etkiler yapmıştır. RAC’nin kuruma büzülmesi kauçuk parçacıklarının yüzdesine, boyutuna ve rijitliğine bağlı olarak değişmektedir. Elde edilen bulgular dayanımın önemli olduğu yapısal uygulamalar için kauçuk parçacıklarının betonda %10’dan daha az kullanılması gerektiğini ortaya koymaktadır.

Anahtar Kelimeler:

A Review On Mechanical and Durability Properties Of Concrete With Waste Rubber Aggregate
2023
Yazar:  
Özet:

This study examines the use of rubber particle (RP) recycled from waste vehicle tires, which is one of today's most serious environmental problems in concrete. For this purpose, studies on rubber aggregate concrete (RAC) were compiled and analyzed. The physical, mechanical and durability properties of RAC were investigated. When the results were analyzed, the addition of rubber decreased the compressive and flexural strength, and the modulus of elasticity. The porosity percentage, water absorption, sorptivity and water permeability of RAC generally increased with increasing rubber percentage and rubber size. The addition of rubber aggregate to the concrete increased the toughness of the concrete up to 3 times because of the energy absorbing property of the rubber particles (RPs). Besides, the addition of rubber had positive effects on the properties of concrete such as abrasion resistance and freeze-thaw resistance. The drying shrinkage of RAC varies depending on the percentage, size and stiffness of RPs. The findings reveal that less than 10% of RPs should be used in concrete for structural applications where strength is important.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.935
Atıf : 4.213
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi