Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
 İndirme 1
Erken Cumhuri̇yet Donemi̇nde Modern Kadin Kurgusu ve Basin: Ev Kadin Dergi̇si̇
2023
Dergi:  
Akademik Hassasiyetler
Yazar:  
Özet:

Erken Cumhuriyet dönemi 1923-1950 yılları arasını kapsamaktadır. 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanıyla birlikte milliyetçi reformlarla birlikte yeni bir kültür inşa edilmeye başlanmıştır. Bu dönemde siyasi, toplumsal, hukuki, eğitim ve kültür ile ekonomi alanında birçok devrim gerçekleşmiştir. Özellikle Osmanlı’nın son dönemlerinde başlayan modernleşme çalışmaları Cumhuriyet döneminde ulaşılması gereken bir hedef olarak görülmüştür. Bu nedenle Cumhuriyetin ilanından sonra yapılan İnkılapların, çağdaşlaşma politikalarını takip ettiği anlaşılmaktadır. Bununla birlikte asrileşme ya da muasırlaşma olarak da ifade edilen modernleşmenin Türk toplumuna aktarımında kadın imajında yaşanan dönüşümlerin önemli bir yere sahip olduğu bilinmektedir. Modernleşme hareketinin başta gelen aktörlerinden biri olarak kadınlar, Cumhuriyetin de sağladığı hak ve imkanlarla toplumsal konumlarını şekillendirmiştir. Bu dönemde çıkarılan kadın dergileri ise modern Türk kadınının nasıl olması gerektiğini halka aktarmada önemli roller üstlenmiştir. Bu çalışmada da Erken Cumhuriyet döneminde kadın imajının modern kalıplarla şekillendirilerek hedef kitleye nasıl yansıtıldığı incelenmiştir. Bunun için dönemin önemli kadın dergilerinden biri olan Ev Kadın Dergisi doküman incelemesi yöntemiyle analiz edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Modern Woman Fiction and The Press In The Early Republican Period: Ev Kadin Magazine
2023
Yazar:  
Özet:

The Early Republican era covers the years between 1923 and 1950. With the proclamation of the Turkish Republic on October 29, 1923, the construction of a new culture began along with nationalist reforms. Numerous political, social, legal, educational, cultural, and economic upheavals occurred during this period. The modernization efforts that had begun in the last periods of the Ottoman Empire were seen as a goal to be achieved in the Republican Era. For this reason, it is assumed that the revolutions carried out after the proclamation of the Republic followed a modernization policy. However, it is known that the change in the image of women played an important role in the transfer of modernization, also known as modern or contemporary, to Turkish society. As one of the most important actors in the modernization movement, women shaped their social position with the rights and opportunities the Republic offered them. The women's magazines published during this period played a central role in conveying the image of a modern Turkish woman to the public. This study examines how modern forms shaped the image of women in the Early Republican era and how it affected the target audience. For this purpose, Ev Kadın Magazine, one of the most famous women's magazines of the period, was analyzed using document analysis methodology.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Akademik Hassasiyetler

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 446
Atıf : 1.039
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini