Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 43
 İndirme 9
Savas Haberci̇li̇gi̇nde Degi̇sen Roller: 2. Karabag Savasi Ornegi̇
2021
Dergi:  
Communicata
Yazar:  
Özet:

Savaş haberciliği, iletişim teknolojileri ve iktidarların politikaları etkisi altında dönüşüme uğramaktadır. Çatışma ortamlarındaki gelişmelerin kamuoyuna yansıtılması açısından önemli rol üstlenmesi gereken gazeteciler, iktidarların uygulamalarıyla sınırlandırılabilmektedir. ABD’nin Irak operasyonunda geliştirdiği “iliştirilmiş gazetecilik” pratiği, gazetecilerin olaylara askeri açıdan bakmasına neden olduğu yönünde tartışmalar yaşanmıştır. Bu tür uygulamalardan bağımsız hareket eden çok sayıda gazeteci ise çatışma ortamlarında hayatını kaybetmiştir. Gerek iktidarların engellemeleri gerekse güvenlik sorunları nedeniyle alternatif haber üretim pratiği arayışında olan haberciler, Suriye ve Libya savaşlarında, yeni iletişim teknolojileri aracılığıyla habere erişimin önündeki engelleri aşmaya çalışmıştır. Gazeteciler, çatışma ortamlarındaki gelişmeleri, yerel kaynakların sosyal medya paylaşımları aracılığıyla takip etmiş, ancak yoğun dezenformasyonla karşılaşmıştır. Suriye ve Libya deneyiminin ardından, sosyal medyaya mesafeli duruş sergileyen haberciler, 2. Dağlık Karabağ Savaşı’nda ise çatışma bölgelerindeki gelişmeleri sahada izlemek üzere, Bakü tarafında konuşlanmıştır. Medyanın ilgisine karşın, gazetecilerin cephe hattına giriş yapmasına izin verilmemiştir. Buna rağmen, medyada çatışma ortamlarından bolca görseller eşliğinde haberler sunulmuştur. Bu çalışma, Azerbaycan-Ermenistan Savaşı’nı izleyen gazetecilerle görüşmeler yoluyla çatışma bölgelerindeki gelişmelere dair haberlerin üretim sürecini ele almaktadır. Üretim tarzına odaklanarak, alandaki gelişmelerin daha görünür olacağı varsayımından hareketle yapılan çalışmada, resmi haber kaynaklarının haber akış sürecinde ön plana çıktığı, habercilerin ise bu süreçteki rolünün zayıfladığı saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Role Of War In War: 2. Examples Of War Of Karabakh
2021
Dergi:  
Communicata
Yazar:  
Özet:

War intelligence, communication technologies and the policies of the powers are transformed under the influence. The journalists who have to play an important role in reflecting the developments in the conflict environments to the public can be limited by the practices of the powers. The practice of “upgraduate journalism” developed by the U.S. in the Iraqi operation has been discussed that it causes journalists to look at the events from a military point of view. Many journalists who act independently of such practices have lost their lives in conflict environments. Reporters who are looking for alternative news production practices due to security issues and need to be blocked by the powers, have tried to overcome the barriers of access to news through new communication technologies in the Syrian and Libyan wars. Journalists followed the developments in conflict environments through social media sharing from local sources, but met with intense dezinformation. Following the experience of Syria and Libya, messengers showing a distant position on social media, 2. In the Mountains of Karabakh war, the Baku side was discussed to monitor the developments in the conflict areas in the field. Despite the interest of the media, journalists were not allowed to enter the front line. However, in the media, a lot of images from the conflict environment have been presented. This study discusses the process of producing news about the developments in conflict areas through talks with journalists following the Azerbaijan-Armenia war. Focusing on the production style, the study has been conducted by the assumption that the developments in the field will be more visible, the official news sources have come to the forefront in the news stream process, and the role of the reporters in this process has been weakened.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Dergi:  
Communicata
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Communicata

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 206
Atıf : 1.043
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini