Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 34
 İndirme 6
Examining Online Learning Motivations Of University Students Studying Via Distance Education In The Covid-19 Pandemic By Digital Literacy Variable
2022
Dergi:  
Kastamonu Education Journal
Yazar:  
Özet:

Purpose: A total of 422 university students participates in this study where the digital literacy of university students studying via distance education in the Covid-19 pandemic by online learning motivation variable is examined. Methodology: In the study, Personal Information Form, Digital Literacy Scale (DLS) and Online Learning Motivation Scale (OLMS) are used. The research is structured in descriptive and relational scanning models. Findings: According to the data obtained, it is stated that the digital literacy and online learning motivation of the students within the scope of the research is at medium level digital literacy levels do not differ by gender and grade level there is a statistically significant difference in online learning motivation level of students in favor of female students on the other hand, in the score of the whole online learning motivation scale, there is a significant difference between 2nd and 4th grade students in favor of 2nd grade students and between 3rd and 4th grade students in favor of 3rd grade students there is a moderately positive and statistically significant relationship between students’ digital literacy and online learning motivation levels and their online learning motivation and digital literacy predict each other by 21.8 %. Highlights: Given that 21.8 % of students’ online learning motivation is interpreted by their digital literacy or vice versa, increasing the development of students’ both digital literacy and online learning motivation levels with in-school and out-of-school trainings is suggested.

Anahtar Kelimeler:

Null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Kastamonu Education Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.852
Atıf : 20.003
2023 Impact/Etki : 0.067
Kastamonu Education Journal