Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 64
 İndirme 31
Metaphoric Perceptions Of Engineering Students Regarding Concepts Of Science, Technology and Design
2018
Dergi:  
Sakarya University Journal of Education
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı mühendislik fakültesi öğrencilerinin bilim, teknoloji ve tasarım kavramlarına ilişkin algılarını metaforlar aracılığıyla tespit etmektir. Çalışma grubunu, Doğu Karadeniz Bölgesinde yer alan bir devlet üniversitesinde İnşaat mühendisliği bölümünün birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıflarında öğrenim gören toplam 130 öğrenci oluşturmaktadır. Çalışmanın verileri öğrencilerin, “Bilim…….gibidir; çünkü……..”, “Teknoloji……..gibidir; çünkü……..”, “Tasarım……..gibidir; çünkü……..” kalıplarını  tamamlamaları yoluyla elde edilmiştir. Nitel araştırma yaklaşımı çerçevesinde olgubilim araştırma deseni kullanılan bu araştırmada, elde edilen veriler içerik analizi yöntemiyle analiz edilmiştir. Araştırmada öğrenciler tarafından bilim kavramına yönelik “uzay”, “okyanus” ve “ağaç” metaforlarının, teknoloji kavramına yönelik “yemek” ve “insan” metaforlarının ve tasarım kavramına yönelik ise “hayal gücü” metaforunun en fazla ifade edilen metaforlar olduğu görülmüştür. Araştırma sonucunda öğrencilerin çoğunluğunun bilim kavramını “sınırsız”, “değişen ve gelişen”, “aydınlatıcı”, “yaşam kaynağı” ve “merak uyandıran” olarak, teknoloji kavramını “değişen ve gelişen”, “kolaylaştırıcı”,  “faydasının yanı sıra zararı olan” ve “sınırsız” olarak ve tasarım kavramını ise “hayal ürünü”  olarak algıladıkları belirlenmiştir. Ayrıca bilim ve teknoloji kavramlarına yönelik üretilen metaforların, tasarım kavramına yönelik üretilen metaforlara oranla sayıca daha fazla olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Sakarya University Journal of Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 569
Atıf : 4.332
2023 Impact/Etki : 0.012
Sakarya University Journal of Education