Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Başkanlarında Çok Yönlü Liderlik Yönelimi ve Bireysel Düzeyde Organizasyonel Rezilyans Kapasitesinin İncelenmesi
2023
Dergi:  
Uluslararası Spor Egzersiz ve Antrenman Bilimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu araştırmanın amacı, Amatör spor kulübü başkanlarının çok yönlü liderlik yönelimlerinin ve bireysel düzeyde organizasyonel rezilyans kapasitelerinin incelenmesidir. Yöntem: Çalışmaya Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı spor kulüplerinde başkanlık yapan 172 yönetici katılmıştır. Araştırmada Dursun ve ark., (2019) tarafından geliştirilen Çok Yönlü Liderlik Yönelimleri Ölçeği ile Gerçek ve Börekçi (2017) tarafından geliştirilen Birey Düzeyinde İlişkisel ve Operasyonel Rezilyans Kapasitesi Ölçeği kullanılmıştır. Çarpıklık ve basıklık değerlerine göre verilerin normal dağılım gösterdiği anlaşılmıştır. Buna göre kullanılan test yöntemleri bağımsız örneklem t-testi, tek yönlü varyans analizi (ANOVA) ve pearson korelasyon analizi şeklindedir. Bulgular: Eğitim düzeyi, meslek, antrenörlük belgesine göre istatistiksel olarak anlamlı farklılıklar tespit edilirken (p<0,05) yaş, yöneticilik yılı, lisanslı spor yapma değişkenlerine göre ise istatistiksel olarak anlamlı bir fark bulunamamıştır (p>0,05). Sonuç: Sonuç olarak çok yönlü liderlik yönelimi ile bireysel düzeyde organizasyonel rezilyans kapasitesi arasında önemli bir ilişkinin olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Examination Of Multifaceted Leadership Orientation and Organizational Resilience Capacity At Individual Level In The Presidents Of Kutahya Amateur Sports Clubs
2023
Yazar:  
Özet:

Aim: The purpose of this research is to examine the multifaceted leadership orientations and organizational resilience capacities of amateur sports club presidents at the individual level. Methods: 172 managers who are presidents of sports clubs affiliated to Kütahya Youth and Sports Provincial Directorate participated in the study. The Multifaceted Leadership Orientations Scale developed by Dursun et al., (2019) and the Individual-Level Relational and Operational Resilience Capacity Scale developed by Gerçek and Börekçi (2017) were used in the research. According to the skewness and kurtosis values, it was understood that the data showed a normal distribution. Accordingly, the test methods used are independent sample t-test, one-way analysis of variance (ANOVA) and pearson correlation analysis. Results: While statistically significant differences were detected according to education level, profession and coaching certificate (p<0.05); No statistically significant difference was found according to the variables of age, years of management, and licensed sports activities (p>0.05). Conclusion: As a result, it was determined that there is a significant relationship between multifaceted leadership orientation and organizational resilience capacity at the individual level.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Uluslararası Spor Egzersiz ve Antrenman Bilimi Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 189
Atıf : 655
Uluslararası Spor Egzersiz ve Antrenman Bilimi Dergisi