Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 30
 İndirme 6
Medine Vesikasının Özgürlük ve Çoğulculuk Açısından Tahlili
2014
Dergi:  
Liberal Düşünce
Yazar:  
Özet:

Modern toplumlarda ortaya çıkan bir arada yaşama sorunu, tarihte yaşanan başarılı birarada yaşama uygulamalarını gündeme taşımıştır. Modern ulusdevletin otoriter vasfı, öteki olarak tanımlanan toplum kesimlerinin bir arada nasıl yaşayacağı sorununun ortaya çıkmasında en önemli faktördür. Modern ulus devlet, yapısı gereği çoğulculuğa kapalı bir siyasal arka plana sahiptir. Bunun nedeni ulus devletin, ulus bilincine dayalı, tekçi, bölgesel ve dayatmacı nitelikte bir yapıya sahip olmasıdır. Farklı olana karşı asimilasyon, etnik temizlik veya barış içinde birarada yaşama temelinde yaklaşımlarda bulunulabilir. Asimilasyon, ulus devletin temel yaklaşımıdr. Ötekinden nefret duymak ve ona düşmanlık yapmak, onun yok edilmesi sonucunu doğurmaktadır. Barış içinde birarada yaşama seçeneği en insanî olandır. Bir arada yaşama pratikleri konusunda doğudan, batıdan, kuzeyden, güneyden, kısacası bütün insanlığın tecrübesinden yararlanmalıyız. Tek model yeterli değildir, modellere ihtiyaç vardır.

Anahtar Kelimeler:

The Medina Vesika's Freedom and Multiplication
2014
Yazar:  
Özet:

The problem of living together emerging in modern societies has led to the success of living together practices in history. The authority of the modern national state is the most important factor in the emergence of the question of how the other-defined social sections will live together. The state of the modern nation, due to its structure, has a political background closed to pluralism. This is due to the fact that the national state has a structure based on the national consciousness, unitary, regional and imposing. An approach can be founded on the basis of assimilation, ethnic cleansing, or living together in peace. Asimilation is the basic approach of the nation. Hate and hostility to the other generates the result of his destruction. The choice to live together in peace is the most human. Together we must take advantage of the experience of all mankind, from the east, from the west, from the north, from the south, in short. A single model is not enough, it requires models.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Liberal Düşünce

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 709
Atıf : 1.672
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini