Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 91
 İndirme 67
Sporcuların Sağlıklı Yaşam Biçimleri Davranışlarının İncelenmesi
2018
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çalışmanın amacı sporcuların bireysel ya da takım sporcu olması ve milli sporcu olmalarının sağlıklı yaşam biçimleri davranışlarına etkilerinin karşılaştırılmasıdır. Yöntem: Araştırmanın örneklemini 99 bireysel, 101 takım sporu ve 75 milli sporcu oluşturmuştur. Veriler, isimsiz olarak bir anket formu ve Sağlıklı Yaşam Biçimi Davranışları (SYBD)-II ölçeği ile toplandı. İstatistiksel işlemlerde Tek yönlü varyans analizi ve LSD testleri kullanıldı. Bulgular: Sağlıklı Yaşam Biçimi Davranışları-II ölçeği puan ortalamasının bireysel sporlarda 135,11 ve takım sporcularında 140,35 ve milli takım sporcularında 130,37 olduğu bulunmuştur. Bu puanların ortalama 135,74±21,46 puan ile orta düzeyde olduğu görülmüştür. Takım sporcularının toplam puanının milli takım sporcuları toplam puanından yüksek olması anlamlı bulunmuştur (p<0,05).  Tinsellik alt ölçeğinde milli sporcuların bireysel ve takım sporcularından daha düşük puan laması, beslenme alt ölçeğinde Takım sporcularının bireysel ve milli takım sporcularından daha yüksek puan alması anlamlıdır (p<0,01 ve p<0,05). Fiziksel aktivite boyutunda ve kişiler arası ilişkiler alt boyutunda takım sporcularının milli takım sporcularından daha yüksek puan alması anlamlıdır(p<0,05). Stres yönetiminde ise Milli takım sporcularının bireysel ve takım sporlarından daha düşük puanlaması anlamlı bulunmuştur (p<0,05) Sonuç: Bireysel ve takım sporcuları ile milli takım sporcularının sağlığı geliştirme davranışları düzeyinde farklılıklar bulunmuştur. Her grupta sağlıklı yaşam biçimleri davranışları gelişimi teşvik edilmelidir. Özellikle milli takım sporcularında stres yönetimi üzerinde durulmalıdır. Anahtar Kelimeler: Sağlığın geliştirilmesi, Bireysel ve takım sporu, milli, SYBD-II  

Anahtar Kelimeler:

Healthy Behavior Of The Athletes
2018
Yazar:  
Özet:

The aim of the study is to compare the effects of athletes being individual or team athletes and their national athletes on healthy lifestyle behaviors. The study included 99 individual, 101 team sports and 75 national athletes. The data was collected in an unnamed survey form and the Healthy Lifestyle Behavior (SYBD)-II scale. In statistical processes, one-way variance analysis and LSD tests were used. Results: Healthy Lifestyle Behaviors-II scale score average was 135,11 in individual sports and 140,35 in team athletes and 130,37 in national team athletes. These points were seen at the average level of 135,74±21,46 points. The total score of the team athletes was significantly higher than the total score of the national team athletes (p<0,05).  It is significant that national athletes in the low scale are lower than individual and team athletes, and in the low scale of nutrition team athletes are higher than individual and national team athletes (p<0,01 and p<0,05). In the size of physical activity and in the lower size of interpersonal relationships, it is meaningful that team athletes get higher points than national team athletes (p<0,05). In the stress management, the national team athletes were significantly lower than individual and team sports (p<0,05) Result: individual and team athletes and national team athletes were different at the level of behavior to improve health. The development of healthy lifestyle behaviors in each group should be encouraged. Athletes should focus on stress management. Keywords: Health Development, Individual and Team Sports, National, SYBD-II

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 121
Atıf : 713
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini