Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 153
 İndirme 16
 Sesli Dinleme 1
Milli Mücadele Yıllarında Salihli’nin İşgali ve Kurtuluşu
2020
Dergi:  
Gazi Akademik Bakış
Yazar:  
Özet:

Osmanlı Devleti’nin Mondros Mütarekesini imzalayarak Birinci Dünya Savaşı’ndan çekilmesi sonrası 15 Mayıs 1919’da Yunan kuvvetleri İzmir’den başlayarak Batı Anadolu’da işgallere başlamıştır. Bu duruma tepki olarak İzmir’de ve işgal sahasındaki kentlerde, kasabalarda Müdafaa-i Hukuk, Redd-i İlhak ve Kuva-yı Milliye teşkilatları oluşturulmaya başlanmıştır. Bu süreçte Salihli’de Kuva-yı Milliye teşkilatının silahlı direniş faaliyetlerinin ortaya çıkmasında ve daha sonraki günlerde Milne Hattının savunmasında 17. Kolordu Kumandan Vekili Bekir Sami Bey ile Çerkez Ethem Bey’in önemli faaliyetleri olmuştur. Salihli 23 Haziran 1920 tarihinde işgal edilmiş ve 2 yıl 2 ay 13 gün işgal altında kalarak 5 Eylül 1922 günü Türk Ordusu tarafından geri alınmıştır. 26 Ağustos 1922 de Türk Ordusu’nun başlattığı Büyük Taarruz karşısında tutunamayan ve 30 Ağustos’ta Dumlupınar’daki meydan muharebesini de kaybeden ve bozgun şeklinde İzmir’e doğru geri çekilen Yunan kuvvetleri için Salihli, yeni bir müstahkem mevki kurmayı planladıkları bölgedir. Ancak üstün Türk Ordusu bu hedefi gerçekleştirmeye imkân tanımayarak süvari kuvvetlerinin başarılı savaşları neticesinde 5 Eylül 1922 günü Salihli’yi geri almış ve Yunan birliklerinin buralarda tutunma ümitlerine son vermiştir. Ve böylece İzmir yolu Türk Ordusu’na açılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

In the years of national struggle, the occupation and liberation of Salihli
2020
Yazar:  
Özet:

After the withdrawal of the Ottoman State from the First World War by signing the Mondros Treaty, on May 15, 1919, the Greek forces began the occupation of the West Anadolu, starting from Izmir. As a response to this situation, in the cities in İzmir and in the occupied area, in the cities, the Medafaa-i Law, Redd-i Ilhak and Kuva-i Millions organizations began to be formed. During this process in Salihli, in the appearance of the armed resistance activities of the Kuva-i Millions organization and in the subsequent days in the defense of the Milne Line, 17. The Colordu Commander’s Deputy Bekir Sami Mr. and Çerkez Ethem Mr. have been important activities. Salihli was occupied on 23 June 1920 and occupied for 2 years 2 months 13 days and was recovered by the Turkish Army on 5 September 1922. It is the area where the Greek forces, who were unable to be held against the Great Taarruz, which the Turkish Army launched on August 26, 1922, and who lost the challenge battle in Dumlupınar on August 30, and withdrew to Izmir in a disruptive form, are planning to establish a new position. But the supreme Turkish army did not recognize the possibility of achieving this goal, as a result of the successful battles of the cavalry forces, on September 5, 1922 the Salihli returned and ended the hopes of the Greek troops to stay here. And thus the way is opened to the Turkish Army.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Gazi Akademik Bakış

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 483
Atıf : 2.900
Gazi Akademik Bakış