Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
 İndirme 1
ENGELLİ ÇOCUĞU OLAN ANNE- BABALARIN PSİKOPATOLOJİK SEMPTOMLARININ BELİRLENMESİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA(AMASYA İLİ ÖRNEĞİ)
2015
Dergi:  
Hitit Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada tarama yöntemi kullanılarak engelli çocuğa sahip anne babaların bazı değişkenler açısından psikopatolojik semptomlarının belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu Amasya Özel Umutcan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ne devam eden 110 öğrencinin anne babaları oluşturmaktadır. Engelli çocuğa sahip anne babaların psikopatolojik semptomlarını belirlemek amacıyla "Kısa Semptom Envanteri" ve "Kişisel Bilgi Formu" kullanılmıştır. Verilerin analizinde cinsiyet, yaşanılan yer ve çalışma durumu değişkenlerinde t testi; eğitim durumu ve ekonomik durumu derğişkenlerinde ANOVA kullanılmıştır. Verilerin analizinde psikopatolojik semptomların görülmesi ile cinsiyet, eğitim durumu, yaşadığı yer, ekonomik durum ve çalışma durumu anlamlı bir ilişkinin olmadığı görülmüştür

Anahtar Kelimeler:

an example of a research to determine the psychopathological symptoms of mother fathers with disabilities
2015
Yazar:  
Özet:

the mother fathers with disabilities using the method of scanning in this research were aimed to determine the psychopathological symptoms of some variables of the fathers with disabilities, butsya private hopecan have been created by 110 students who continue to the private education and rehabilitation center039. in order to determine the psychopathological symptoms of mother fathers with disabilities, the quaotkısa symptom inventoryikuot and quaotpersonal information formkuot was used in the analysis of the gender-habited location and study status variables, t test training status and economic status were used in the analysis of the analysis of the anova data in which there is not a significant study situation in the psychologic status of psychological situation and a situation

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Hitit Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 606
Atıf : 2.455
Hitit Sosyal Bilimler Dergisi