Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 55
 İndirme 15
Abdal Ata Vıllage Accordıng To Temettuat Regıster
2018
Dergi:  
Uluslararası Medeniyet Çalışmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tanzimat Fermanı ile vergi sisteminde değişikliğe gidilmiştir. Kişilerin gelirine göre, vergi toplama sistemi uygulanmaya başlanmıştır. Bu amaçla çalışmalar başlatıldı. Ülkenin her bölgesinde, emlâk, arazi, hayvan ve benzeri mal varlıklarının sayımları yapılarak kaydedildi. Böylelikle “Temettuat Defterleri” denilen defterler ortaya çıktı. Osmanlı sosyo-ekonomik tarihinin önemli kaynakları olan bu defterler, dönemin sosyal tarih araştırmacılığı bakımından çok önemlidir. Temettuat defterleri halkın servet ve yıllık kazancına göre vergilendirme yapmak için kişiye kazanç sağlayan her türlü mal varlığının kayıt altına alınmasıyla oluşmuştur. Defterlerden, kayıtlı olan kişilerin meslekleri, sahip oldukları toprak miktarı, ekili alanlardan elde edilen toplam gelir, dönüm başına verimlilik, tarım işletmelerinin büyüklüğü tespit edilebilmektedir. İncelediğimiz defter, günümüzde Çorum ilinin merkez köyü olan Abdal Ata’nın 1845 tarihli Temettuat defteri, Başbakanlık Osmanlı Arşivi’nde ML. VRD. TMT. d. 000534 numarası ile kayıtlıdır. Defterde söz konusu dönemde köy 57 hane 353 kişi olarak kayıtlıdır. Bu defter 1260H-1261/1844M-1845 Yılına ait olup defterin boyutu 50x17,5 ebadında olup, numaralandırma sistemine göre düzenlenmiştir. Toplam 20 sayfadır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Uluslararası Medeniyet Çalışmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 204
Atıf : 90
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini