Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 77
 İndirme 40
Çocuklar Deyimlerden Ne Anlıyor
2017
Dergi:  
Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kelimeler, insanların duygu ve düşüncelerini anlatmasında, anlatılanları anlamlandırmada büyük öneme sahiptir. Bu süreci destekleyen birçok edebi unsur vardır. Bunlardan bir tanesi de deyimlerdir. Bu çalışmanın amacı erken çocukluk dönemindeki 5-8 yaş arası çocukların deyimleri anlamlandırabilme becerilerini ölçmektir. Araştırma betimsel nitelikli nitel modeldir. Doküman analizi tekniği ile elde edilen veriler, içerik analizine tabi tutulmuştur. Araştırmanın çalışma grubunda 195 fabl ve Uşak İli’ nde ikamet eden 5-8 yaş arası 20 çocuk yer almaktadır. Çalışmada 195 fabl incelenmiş, bu fablların 153’ünde 683 kez deyim kullanıldığı tespit edilmiştir. En çok tekrarlanan ilk 3 deyim ve mecaz anlam içeren 3 deyim olmak üzere 6 deyim seçilmiştir. Deyimlerin yer aldığı fabllar çocuklara okunarak, fabllarda geçen deyimin anlamı üzerine sorular sorulmuştur. Araştırmanın sonucuna göre; yaş artıkça deyimleri anlamlandırma da artmıştır. Gerçek anlamıyla kullanılan deyimleri çocukların çoğu doğru ifade ederken, mecaz anlam taşıyan deyimleri anlamlandırmakta zorluk çekmişlerdir. Çocukların çoğu deyimin anlamını bilmeseler bile fablın konusunu genel anlamda anlamışlardır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 616
Atıf : 1.995
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini