Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 2
Matematik Öğretmenlerinin Yüz Yüze ve Uzaktan Eğitimde Matematik Ders Kitabı Kullanma Sıklığının Karşılaştırılması
2022
Dergi:  
Turkish Journal of Education
Yazar:  
Özet:

Öğrenme-öğretme sürecinin en önemli materyallerinden biri olan ders kitaplarının kullanımına etki eden değişkenleri anlamak, nitelikli ve tercih edilebilir kaynakların geliştirilebilmesi için önemlidir. Bu araştırmada, yüz yüze ve uzaktan eğitim sürecindeki ders kitabı kullanım sıklığı, öğretmenlerin mesleki deneyimleri ve görev yaptıkları okulların bulunduğu bölgedeki sosyo-ekonomik düzeylere göre sınanmıştır. Tarama deseni ile yürütülen çalışmanın katılımcılarını 287 ortaokul matematik öğretmeni oluşturmaktadır. Sınıf kademesi, mesleki deneyim ve yerleşim bölgesi dikkate alınarak oluşturulan örneklemden çevrimiçi anket yoluyla toplanan veriler, betimsel ve kestirimsel istatistik teknikleri ile analiz edilmiştir. Çalışma sonuçları, sınıf kademesi arttıkça ders kitabı kullanım oranının azaldığını ve bu azalışın hem yüz yüze hem de uzaktan eğitim sınıflarında gerçekleştiğini göstermiştir. Bununla birlikte, mesleki deneyime göre ders kitabı kullanım sıklığının hem yüz yüze hem de uzaktan öğretim sürecinde değiştiği ve bu değişimin istatistiksel olarak anlamlı olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Yüz yüze eğitimde yerleşim bölgesinin ders kitabı kullanım sıklığı açısından belirleyici bir faktör olduğu, uzaktan eğitim sürecinde ise ders kitabı kullanım sıklığının yerleşim bölgesine göre istatistiksel olarak anlamlı bir şekilde farklı olmadığı belirlenmiştir. Diğer bulgular öğretici deneyimi ve tutumları çerçevesinde tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Comparison Of The Frequency Of Mathematics Teachers’ Use Of Mathematics Textbooks In Face-to-face and Distance Education
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Turkish Journal of Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 207
Atıf : 1.026
2023 Impact/Etki : 0.1
Turkish Journal of Education