Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 115
 İndirme 53
Üniversite Öğrencileri Hemşehrilik Tutum Ölçeği Kırgızca Formunun Psikometrik Özellikleri
2017
Dergi:  
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, Öksüz (2012) tarafından geliştirilen “Üniversite Öğrencileri Hemşehrilik Ölçeği (ÜÖHTÖ)”ni Kırgızca’ya uyarlamak ve ölçeğin geçerlik-güvenirlik analizlerini yapmaktır. Araştırmaya, 2015-2016 eğitim öğretim yılı güz döneminde KırgızistanTürkiye Manas Üniversitesi’nin farklı bölüm ve anabilim dallarında öğrenim gören 391 öğrenci katılmıştır. Ölçeğin psikometrik özellikleri, madde-toplam puan korelasyonları ile alt-üst gruplar ortalamalarına dayalı madde analizi, açımlayıcı faktör analizi ve iç tutarlık yöntemiyle incelenmiştir. Açımlayıcı faktör analizi sonucu KMO örneklem uygunluk katsayısı .887, Bartlett küresellik testi değeri ise χ2= 2596, 080, df=190,(p<.01) .01 düzeyinde istatistiksel olarak anlamlı bulunmuştur. Ölçeğin faktör yükleri .38 ile .78 arasında değişmekte olup iki boyutlu bir yapı sergilemektedir. Ayrıca yapılan analizler sonucunda madde-toplam puan korelasyon katsayılarının .34 ile .59 arasında sıralandığı, iç tutarlılık katsayılarının ise birinci faktör için .83, ikinci faktör için .81, ölçeğin bütünü için ise .87 olarak hesaplandığı görülmüştür

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.910
Atıf : 9.608
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini