Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 31
 İndirme 3
Vatanseverlik ve Dindarlığın Yaşam Doyumu Üzerindeki Etkisi
2023
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sosyal bilimciler, batı toplumlarında din ve yaşam memnuniyeti arasındaki ilişkiyi ikna edici bir şekilde belgelemiş olsalar da, İslam ülkelerinde dinin yaşam memnuniyetini nasıl şekillendirdiğine dair ampirik bulgular veya ilgili teori sınırlıdır. Ayrıca, vatanseverliğin batı toplumlarına benzer şekilde Müslümanlar arasında da hayattan duyulan memnuniyeti nasıl etkileyebileceğini inceleyen araştırma neredeyse bulunmamaktadır. Bu nedenle, bu çalışma bir İslami kültürüyle bilinen Türkiye'de vatanseverlik ve din olgularının yaşam doyumu üzerindeki etkisini incelemektedir. Çalışmada 2017-2020 Dünya Değer Anketi (n = 2415) kullanılarak iki farklı yaklaşımla ilgili dört hipotez oluşturulmuş ve test edilerek ortaya konulmaya çalışılmıştır. Bu çalışma, vatanseverlik ve dinin yaşam memnuniyetini hangi yönde etkilediğine dair ikna edici kanıtlar sunmaktadır. Bu çalışmadan elde edilen bulgular, vatansever olarak kabul edilebilecek insanların yaşamdan daha olumlu bir doyuma sahip olduklarını göstermektedir. Aynı doğrultuda, dine verilen önem, geleneksel dini inanç ve dua uygulamaları Türkiye'deki bireyler arasında olumlu genel yaşam memnuniyetini öngörmüştür. Araştırma analizinin bulguları Türkiye'nin sosyal ve kültürel bağlamında tartışılmış ve sonuçlandırılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Patriotism and Religiosity On Life Satisfaction
2023
Yazar:  
Özet:

Social scientists have persuasively documented the relationship between religion and life satisfaction in Western societies; however, the empirical findings or related theory about how religion shapes life satisfaction in Islamic countries is limited. There is a scarcity of research that examines how patriotism may impact satisfaction with life among Muslims as well as Western societies. Therefore, the present study examines the relationships between patriotism, religion, and life satisfaction in Turkey, which is known for its Muslim culture. Using World Value Survey 2017-2020 (n = 2415), related to two different approaches, four hypotheses were created and attempted to be tested. This study provides compelling evidence in which direction patriotism and religion impact life satisfaction. Findings from this work suggest that people who can be considered patriots have more favorable satisfaction with life. In the same direction, the importance of religion, traditional religious faith, and prayer practice seem to predict positive overall satisfaction with life in Turkey. The findings of the research analysis were discussed and concluded in the social and cultural context of Turkey.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 803
Atıf : 2.387
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini