Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 38
 İndirme 2
ASGARİ ÜCRET VE EKONOMİK BÜYÜME ARASINDAKİ İLİŞKİNİN İNCELENMESİ: TÜRKİYE ÖRNEĞİ
2018
Dergi:  
Abant Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada amaç, asgari ücret ve ekonomik büyüme arasındaki ilişkiyi incelemektir. Bu bağlamda, reel asgari ücret ve ekonomik büyüme değişkenleri 1983-2014 dönemi dikkate alınarak Türkiye için incelenmiştir. TY-VAR nedensellik testinin kullanıldığı çalışmada, ekonomik büyüme oranlarından asgari ücrete doğru istatistiksel olarak anlamlı ve pozitif tek yönlü bir ilişki bulunmuştur. Böylelikle ekonomik büyümede meydana gelen artışların, asgari ücrete pozitif yansıdığı söylenebilir. Ancak asgari ücretlerdeki artış, ekonomik büyümeye yansımamaktadır. Bu durum, asgari ücretlilerin artan gelirleriyle ihtiyaçlarını karşılayamadığını göstermektedir. Her ne kadar bireylerin reel ücretlerinde artış yaşansa da, bu durumun tüketim harcamalarına yansımadığı söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Review of the relationship between low wages and economic growth: example of Turkey
2018
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to explore the relationship between minimum wages and economic growth. In this context, the actual minimum wage and economic growth variables were studied for Turkey taking into account the period 1983-2014. The study using the TY-VAR causality test found a statistically meaningful and positive one-way relationship from economic growth rates to minimum wages. The growth of the economy can be said to be positive to the minimum wage. However, the increase in minimum wages does not reflect economic growth. This indicates that the minimum wages are unable to meet their needs with increased income. Although individuals experience an increase in real wages, it can be said that this situation does not reflect on consumption spending.

Anahtar Kelimeler:

0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Abant Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 685
Atıf : 4.310
Abant Sosyal Bilimler Dergisi