Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 3
Sosyal Güvenlik Primi Alacaklarında İhtiyati Tahakkuk Sorunsalı: Afyonkarahisar Örneği
2023
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Devletin vatandaşlarına kamu hizmetini sunması için kamu alacaklarını zamanında ve tam eksiksiz şekilde temin etmesi gerekmektedir. Kamu alacaklarının korunması, 6183 sayılı Amme Alacakların Tahsil Usulü Hakkında Kanun kapsamında yürütülmektedir. Kamu alacaklarının temini açısından kullanılan yöntemler arasında ihtiyati tahakkuk, ihtiyati haciz, yer almaktadır ve bu yöntemler devlet tarafından etkili olarak kullanılmaktadır. Bu çalışmada, sosyal güvenlik prim alacaklarına karşı ihtiyati tahakkuk uygulaması olup olmadığı araştırılmış ve Afyonkarahisar ilinde mülakat çalışması yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Social Security Priority Requirements: Examples Of Social Security
2023
Yazar:  
Özet:

The State must ensure that they receive public services in time and in full to provide public services to citizens. The protection of public receipts is carried out in accordance with the Law No. 6183 on the Procedure of Delegation of Amme receipts. The methods used in terms of the provision of public receipts include caution, caution, and these methods are effectively used by the state. In this study, it has been investigated whether there is a warranty tax application against social security primes and a interview work has been done in the Afyonkarahisar province.

Anahtar Kelimeler:

2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.379
Atıf : 14.481
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini