Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 80
 İndirme 19
 Sesli Dinleme 1
Girişimcilikte Yeni Bir Yönelim: Melez (hibrit) Girişimcilik
2019
Dergi:  
Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Melez girişimcilik çoğu ülkede ve akademik araştırmalarda yeni bir kavramdır. Bu nedenle çalışmada melez girişimciliğe ilişkin teorik ve uygulamalı araştırmalar çerçevesinde tartışmalara değinerek, bu yeni alana uygulamalı olarak katkıda bulunmak amaçlamaktadır. Melez girişimcilerin girişimleriyle ilgili motivasyon, davranış ve niyetleri ile ilgili durumu analiz etmek üzere 2019 Nisan ayı içerisinde ABD’de yaşayan biri tam zamanlı girişimci olan diğeri melez girişimci olarak devam eden iki Ahıska Türk’ü ile derinlemesine görüşme gerçekleştirilerek, karşılaştırmalı vaka analizi yapılmıştır. Çalışmadan elde edilen bulgulara göre melez girişimcilerin homojen bir grup olarak görülmemesi gerektiği söylenebilir. Zira hem yapılan görüşmeler neticesinde hem de literatürde bazı melez girişimciler daima ücretli işini devam ettirmeyi düşünürken, bazıları melez girişimcilikten tam zamanlı girişimci olma eğiliminde olduğu görülmektedir. Kendi işini kurma ve bir işi başlatma ile ilgili araştırmalarda melez girişimcilerin tam zamanlı girişimcilerden ayrı olarak değerlendirilmesi gerekir. Melez girişimcilerin ve işletmelerinin daha iyi anlaşılması için daha fazla incelenmesi önerilmektedir.  

Anahtar Kelimeler:

Girisimcilikte Yeni Bir Yonelim: Melez (hibrit) Girisimcilik
2019
Yazar:  
Özet:

Melez entrepreneurship is a new concept in most countries and in academic research. Therefore, the study aims to contribute practically to this new field by referring to the discussions in the framework of theoretical and practical research on entrepreneurship. To analyze the situation related to the motivation, behavior and intentions of the Melez entrepreneurs in the United States in April 2019, one living in the United States is a full-time entrepreneur and the other Melez entrepreneur continues with two Ahıska Turkish, comparative case analysis was carried out. According to the findings obtained from the study, it can be said that males entrepreneurs should not be seen as a homogeneous group. As a result of both the talks and literature, some males entrepreneurs are always thinking about continuing their paid business, while some tend to be a full-time entrepreneur from males entrepreneurship. In research related to the establishment of their own business and the start of a business, the business entrepreneurs should be evaluated separately from full-time entrepreneurs. More research is recommended for the entrepreneurs and their to better understand.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 174
Atıf : 2.437
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini