Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 76
 İndirme 41
Faal Turk Tenis Hakemlerinin Fiziksel Aktivite Ozelliklerinin Cinsiyet, Kategori ve Beden Kitle İndeksine Gore Arastirilmasi
2012
Dergi:  
CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

ÖzetBu çalışma, faal Türk tenis hakemlerinin fiziksel aktivite özelliklerinin cinsiyet, kategori ve beden kitle indeksine göre araştırılması amacıyla yapılmıştır. Araştırmaya, 34 kadın ve 56 erkek olmak üzere toplam 90 tenis hakemi gönüllü olarak katılmıştır. Çalışmaya katılan hakemlerin boy ve vücut ağırlığı ölçümleri alınarak beden kitle indeksi (BKİ) değerleri formülle hesaplanmıştır. Fiziksel aktivite düzeylerini belirlemek için ise Craig ve arkadaşlarının (2003) geliştirdiği, Öztürk’ün 2005’te Türkçeye uyarlayarak geçerlik ve güvenirlik çalışmasını yaptığı “Uluslararası Fiziksel Aktivite Anketi” (IPAQ) uygulanmıştır. İstatiksel hesaplamalar SPSS programında yapılmıştır. Verilerin analizinde yüzde frekans, Chi-Square (X2) ve Mann-Whitney U testleri kullanılmıştır. Anlamlılık düzeyi 0.05 olarak kabul edilmiştir. Sonuç olarak; erkek hakemlerin toplam, şiddetli, orta şiddetli fiziksel aktivite düzeyleri ve yürüme aktivitelerinin kadın hakemlerden daha yüksek olduğu bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Physical Activity Properties Of Active Turkish Tennis Referees According To The Gender, Category and Body Mass Index
2012
Yazar:  
Özet:

The aim of this study was to investigate the physical activity properties of active Turkish tennis referees according to the gender, category and body mass index. Thirty four (34) female and 56 male, ninety in total tennis referees voluntarily participated in this study. Body mass index values of the referees participating in this study were calculated with the formula of taking height and weight measurements. To determine the level of physical activity levels, International Physical Activity Questionnaire (IPAQ) which was developed by Craig et al (2003) and adapted in Turkish by Ozturk (2005) by doing reliability and validity study was practiced. The data obtained in this study was recorded in SPSS program. In order to analyze the data, frequency and percent, Chi-Square (X2 ) and non-parametric Mann-Whitney U tests was applied. The significance level was accepted as 0.05. Consequently, total, severe and moderate intensity physical activity levels and walking activities of male referees were found to be higher than those of the female referees

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 318
Atıf : 1.617
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini