Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
Mehmet Akif’in Savaşlarla İlgili Şiirlerinde Kutsallığın ve Fedakârlığın Beden Dili
2022
Dergi:  
Motif Academy Journal of Folklore
Yazar:  
Özet:

Savaşlarda tecrübe edilen pek çok şey bedenle ilgilidir, bu nedenle savaş adeta bedenler arasındaki mücadeledir denilebilir. Burada şiddeti uygulayan da ona maruz kalan da bedendir. Tüm bu yaşananlar, hayatla yakından bir bağa sahip olan şiirde de yansımasını bulur. Savaş hem bir olgu olarak hem de bedenlerin giriştiği bu şiddetli mücadelenin tasvirlerinin yapılması yoluyla şiirlerde yer bulur. Şairin yaptığı beden tasvirleri, onun bakış açısından etkilenir ve şair, bu bakış açısıyla yaptığı tasvirlerde okuyucuya bir mesaj vermeye, ona bir şeyler anlatmaya çalışır. Şair, tasvir ettiği bedene karşı acıma duygusuna sahipse onu farklı niteleyicilerle yansıtır; ona kızgınsa, kırgınsa veya onu kutsallaştırıyorsa aynı beden farklı niteleyicilerle anlatılır. Böylece şairin bakış açısı, anlatılan bedenin niteleyicilerini ve öne çıkan uzuvlarını etkiler. Mehmet Akif, savaşları konu alan şiirlerinde de beden tasvirlerini işlevsel olarak kullanır. Burada karşımıza fedakârlık ve kutsallaştırma gibi iki işlev çıkar. Şair; savaşlarda parçalanan, yakılan, dondurulan, ezilen bedenleri şiddet dolu ve bu şiddetin detaylandırıldığı tasvirlerle anlatır. Burada bağımsızlık mücadelesinde feda edilen bedenleri kutsallaştırdığını görürüz. Böylece hem yapılan fedakârlıkların unutulmamasını hem de düşmana karşı verilen tepkinin artmasını ister.

Anahtar Kelimeler:

The Body Language Of Holi̇ness and Altrui̇sm İn Mehmet Akif's Poems About Wars
2022
Yazar:  
Özet:

Many things experienced in wars are related to the body, so it can be said that war is literally a struggle between bodies. Here, it is the body that applies the violence and is exposed to it. All these experiences are reflected in the poem, which has a close connection with life. War finds its place in poetry both as a phenomenon and through the depictions of this violent struggle undertaken by bodies. The depictions of the body made by the poet are influenced by his point of view and the poet tries to give a message to the reader and to explain something to him in his depictions from this point of view. If the poet has a feeling of pity for the body he describes, he reflects it with different qualifiers; If he is angry, resentful or sanctifying him, the same body is described with different qualifiers. Thus, the poet's point of view affects the qualifiers and prominent limbs of the body described. Mehmet Akif uses body depictions functionally in his poems about wars as well. Here, we come across two functions such as sacrifice and sanctification. The poet depicts the bodies torn, cremated, frozen and crushed in wars with depictions full of violence and detailing this violence. Here we see that he sanctifies bodies sacrificed in the struggle for independence. Thus, he wants both the sacrifices made not to be forgotten and the reaction to the enemy to increase.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Motif Academy Journal of Folklore

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.101
Atıf : 1.188
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini