Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 48
 İndirme 1
Tbmm’nin Açılış Sürecinde Siyasi Yapılanma (mart-mayıs 1920)
2022
Dergi:  
Edebiyat ve Beşeri Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son Osmanlı Mebusan Meclisi’nde Misak-ı Millinin kabul edilmesinin ardından başlayan İstanbul’un işgali sürecinde meclis önce faaliyetlerini durdurdu, daha sonra ise Padişah iradesiyle feshedildi. Bu durum karşısında Mustafa Kemal Paşa önderliğindeki Anadolu hareketi Ankara’da yeni bir meclisin açılması kararını aldı. 19 Mart 1920’de yayımlanan genelge ile ülke genelinde seçimler yapıldı. Seçilen milletvekilleri ve İstanbul’dan Ankara’ya gelen son Osmanlı Mebusan Meclisi üyelerinin katılımıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. İstanbul’un işgaliyle başlayan ve 23 Nisan 1920’de meclisin açılması arasında geçen dönemde yaşanan siyasi gelişmeler, ülkede Cumhuriyet rejimine giden süreci hızlandırmıştı. Bu çalışmada bahsi geçen süreç ele alınarak incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Political Structuring In The Opening Process Of The Turkish Grand National Assembly (march-may 1920)
2022
Yazar:  
Özet:

During the occupation of Istanbul, which started with the acceptance of the last Ottoman Parliament, the parliament first stopped its activities. Then the Ottoman Parliament was dissolved by the sultan. In the face of this situation, the Anatolian movement led by Mustafa Kemal Pasha decided to open a new parliament in Ankara. With the circular published on March 19, 1920, elections were held throughout the country. The Turkish Grand National Assembly was opened with the participation of both elected and deputies from Istanbul to Ankara from the last Ottoman Parliamentary Assembly. The political developments in the period between the occupation of Istanbul and the opening of parliament on 23 April 1920 accelerated the process leading to the Republican regime in the country. In this study, the aforementioned process has been examined.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Edebiyat ve Beşeri Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 523
Atıf : 345
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini