Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 29
 İndirme 2
Prep School Students’ Perceptions Of Native and Non-native Teachers and Effect Of Proficiency Level On Their Perceptions
2020
Dergi:  
RumeliDe Dil ve Edebiyat Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ana dili İngilizce olan ve anadili İngilizce olmayan öğretmenlerin dil eğitimindeki rolü hakkında birçok soru ortaya atılmıştır ve bu konu birçok açıdan ele alınmıştır. Bu çalışmanın amaçları ise hazırlık öğrencilerinin anadil konuşuru olan ve anadil konuşuru olmayan öğretmenler hakkındaki algılarını saptamak ve öğrencilerin İngilizce seviyelerinin fikirleri üzerinde bir etkisinin olup olmadığını incelemektir. Katılımcılar, orta altı (30) ve orta üstü (30) İngilizce seviyesine sahip 60 hazırlık öğrencisidir. Nicel veriler, Üstünlüoğlu (2007) tarafından tasarlanan ve Demir (2011) tarafından uyarlanan 30 maddelik bir anket kullanılarak toplanmıştır. Anket, dört açı göz önüne alınarak geliştirilmiştir: sınıf içerisindeki öğretme, sınıf yönetimi, iletişim becerileri ve bireysel özellikler. Güvenilirlik yönünden, Cronbach Alpha 0.75’tir ve bu kabul edilebilirdir. Genel sonuçlar ele alındığında, incelenen dört kategoride de öğrencilerin anadil konuşuru olan ve anadil konuşuru olmayan İngilizce öğretmen algıları arasında anlamlı bir farklılık olmadığını göstermiştir. Ancak, orta altı ve orta üstü seviyedeki öğrencilerin verileri incelendiğinde, sonuçlar, öğrencilerin İngilizce seviyesinin düşüncelerini etkilediğini göstermiştir ve farklı seviyelerdeki öğrencilerin algıları arasında anlamlı farklılıklar bulunmuştur. Sonuçlar, ileri seviyedeki öğrencilerin hem anadil konuşuru olan ve hem de anadil konuşuru olmayan öğretmenler hakkında daha pozitif algılara sahip olduklarını göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






RumeliDe Dil ve Edebiyat Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.402
Atıf : 2.505
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini