Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 49
 İndirme 17
Sağlık Kurumunda Hasta Memnuniyetini ve Davranışsal Niyeti Etkileyen Faktörlerin Yapısal Eşitlik Modeli ile Değerlendirilmesi
2021
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Nitelikli personele sahip olan ve tüketicilerin istek ve ihtiyaçlarında meydana gelen değişimleri yakından takip eden sağlık kurumları daha başarılı olmaktadırlar. Bu işletmelerden hizmet alan hastaların algıladıkları kalite düzeyleri artmaktadır.  Hasta memnuniyeti de hasta sadakatini olumlu etkileyerek ve hastaların algıladıkları risk düzeylerini düşürmektedir. Sağlık kurumlarının hastaların ihtiyaçlarını zamanında tam olarak karşılayabilmeleri için sundukları hizmetlerin kaliteli olması, kurumdan hizmet alan hastaların memnuniyet düzeylerini yükselterek kuruma olan sadakatlerini de artıracaktır. Bu duruma bağlı olarak da hastaların algıladıkları risk düzeylerinin düşmesi de söz konusu olabilecektir. Bu çalışmanın amacı; sağlık kurumunda algılanan hizmet kalitesi, algılanan risk ve algılanan değer boyutlarının davranışsal niyet ve hasta memnuniyeti üzerine etkisinin yapısal eşitlik modeli ile analizini yapmaktır. Bu çalışmada veriler cevaplayıcılara anket soruları yöneltilerek toplanmıştır. Araştırma evrenini Muş Devlet Hastanesi’nden hizmet alanlar bireyler oluşturmaktadır. Örnekleme yöntemlerinden kolayda örneklem yardımıyla evrenden örnekler seçilmiş ve anketler uygulanmıştır. Çalışma 01.07.2017 ile 31.01.2018 tarihleri arasında yapılmıştır. Analizler yapılırken 504 anket analize dahil edilmiştir. Çalışma kapsamında oluşturulmuş olan model yardımıyla algılanan hizmet kalitesi, algılanan risk, hasta memnuniyeti ve davranışsal niyet (sadakat) arasındaki nedensellik ilişkileri ortaya koyulmaya çalışılmıştır. Algılanan risk ve alt boyutları ile diğer kavramlar ve alt boyutları (algılanan hizmet kalitesi, algılanan değer, hasta memnuniyeti ve davranışsal niyet) arasında negatif yönlü bir ilişki bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Assessment Of Factors Affecting Patient Satisfaction and Behavioral Intention In The Health Institution By A Structural Equality Model
2021
Yazar:  
Özet:

Health institutions that have qualified staff and carefully follow the changes that occur in consumer’s desires and needs are more successful. The quality levels of patients who serve these are increasing.  Patient satisfaction also positively affects patient loyalty and reduces the risk levels that patients perceive. The quality of the services provided by health institutions so that they can fully meet the needs of patients in time, will also increase the level of satisfaction of patients serving from the institution by increasing their loyalty to the institution. This may also lead to a decrease in the risk levels that patients perceive. The objective of this study is to analyze the quality of the services perceived in the health institution, the risk perceived and the impact of the dimensions of the value perceived on the behavioral intention and patient satisfaction with the structural equality model. In this study, the data was gathered to respondents by addressing the survey questions. The research universe is formed by individuals who serve from the State Hospital. Examples from the universe were selected with the help of sample methods and surveys were implemented. The study was conducted between 01.07.2017 and 31.01.2018. The analysis was carried out by 504 researchers. The study has sought to identify the causal relationships between the quality of service, the risk, the patient satisfaction and the behavioral intention (confidence). There has been a negative relationship between the detected risk and subdimensions and other concepts and subdimensions (the quality of the service, the detected value, patient satisfaction and behavioral intention).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 894
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini