Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 122
 İndirme 78
Ekolojik Ayak İzi Kavraminin Kullanilmasinin 7. Sinif Ogrencilerinin Cevreye Yonelik Tutumlari ve Tuketim Tercihleri Uzerine Etkisi
2019
Dergi:  
Gazi Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnsanoğlu barınma, gıda, enerji üretimi gibi faaliyetleri gerçekleştirirken teknolojiden faydalanarak, hızlı bir kaynak tüketimi gerçekleştirmektedir.  Kaynak tüketimi sonucu ortaya çıkan çevre sorunlarının çözülmesi, sürdürülebilir yaşam konusunda bilinçli olan bir topluma bağlıdır. Bu bilincin kazandırılmasında eğitim önemli bir yere sahiptir. Bu çalışmada, ortaokul 7. sınıf Fen Bilimleri dersi İnsan ve Çevre Ünitesinde sürdürülebilirlik için ekolojik ayak izi kavramının kullanılmasının öğrencilerin çevreye yönelik tutumları ve tüketim tercihleri üzerine etkisinin araştırılması amaçlanmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu Ankara ilinde yer alan sosyoekonomik düzeyleri, okul kapasitesi ve fiziki şartlar açısından benzer iki okulun 7. sınıf şubelerine devam etmekte olan toplam 80 öğrenci oluşturmaktadır. Çalışma, ön test-son test uygulamalarına dayalı deney-kontrol gruplu deneysel araştırma modeli olarak tasarlanmıştır. Uygulama, dört hafta süresince toplam 16 ders saatinde yürütülmüştür. Veri toplama için, ön test ve son test olarak araştırmacılar tarafından geliştirilen çevreye yönelik tutum ölçeği ve tüketim tercihlerine yönelik anket uygulanmıştır. Tutum ölçeğinden elde edilen verilerin analizinde ANOVA testi; anketlerin analizinde ise öğrencilerin tercihlerine dayalı yüzde-frekans tabloları oluşturulmuştur. Veri analizi sonucunda çevreye yönelik tutum için deney grubu lehine anlamlı farklılık bulunmuştur. Tüketim tercihlerine yönelik uygulanan anket sonuçlarında ise deney grubunda çalışma öncesi ve sonrası değişim oluşurken, kontrol grubunda herhangi bir değişim gerçekleşmediği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Use Of The Ecological Footprint. The Influence Of Classmates On Environmental Attitudes and Consumer Preferences
2019
Yazar:  
Özet:

The human being, while carrying out activities such as housing, food, energy production, is taking advantage of technology, achieving a fast resource consumption.  The solution of environmental problems arising from resource consumption depends on a society that is aware of sustainable life. Education has an important place in this awareness. In this study, high school 7th class Science course is aimed at exploring the impact of the use of the ecological footprint concept for sustainability in the Human and Environment Unit on students’ attitudes towards the environment and consumer preferences. The study’s work group is 7 of the two schools in the region of Ankara in terms of socio-economic levels, school capacity and physical conditions. There are a total of 80 students in the classroom. The study is designed as an experimental research model based on the experiment-control group, which is based on the pre-test-final test applications. The application was carried out in a total of 16 lessons hours for four weeks. For data collection, the survey was implemented on the scale of environmental attitude and consumption preferences developed by researchers as a pre-test and final test. In the analysis of the data obtained from the attitude scale, the ANOVA test; in the analysis of the surveys, percentage-frequency tables were created based on the preferences of students. The results of data analysis found significant differences in the benefit of the experiment group for the attitude towards the environment. The results of the survey applied to consumption preferences were found that there were changes in the experiment group before and after work, but there were no changes in the control group.

Anahtar Kelimeler:

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Gazi Eğitim Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 164
Atıf : 1.109
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini