Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 2
Trans Narratives In Museums Collections: Dialogues With Élle de Bernardini and Lyz Parayzo
2021
Dergi:  
Cadernos de Sociomuseologia
Yazar:  
Özet:

This essay presents perspectives about the institutionalization of works by trans artists in museum collections. The contribution to this analysis comes from the Brazilian artists Élle de Bernardini  (1991) and Lyz Parayzo (1994), who have works collected at the  Art Museum of Rio (MAR), Niterói Contemporary Art Museum (MAC), Art Museum of Rio Grande do Sul (MARGS),  Contemporary Art Museum of Rio Grande do Sul (MAC-RS),  Santander Brasil Colection, Modern Art Museum in Rio de Janeiro (MAM-RJ),  National Museum of the Cultural Complex of the Republic – Honestino Guimarães,  Museum of Sexual Diversity, Italian Embassy in Brazil and Pinacoteca of the State of São Paulo.  The main aim is to understand the process of musealization from the narrative construction of itself of each artist, the connection between those narratives and the agendas about gender and the artists' conditions. As well, the text discusses the presence and absence of the agenda and the (re)exhibitions of the artworks. In this sense, the researcher has done an interview with two artists about trans visibility in museum collections.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Cadernos de Sociomuseologia

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 597
Atıf : 36
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini