Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 42
 İndirme 6
Yumusak Guc Kavrami Baglaminda Kusak Yol Girisimi ve Turkiye Cin İliskileri
2021
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çin, Reform ve Açıklık politikasından sonra günümüzde ABD’nin ardından dünyanın en büyük ikinci ekonomisine sahiptir. Hızla büyüyen ekonomisi ve küresel siyasette artan etkisi ile birlikte Çin’in “yumuşak güç” çalışmaları da büyük hız kazanmıştır. Çin’in kültürel değerlerini tanıtmak, öğrenci değişim programları, Çin dilinin yaygınlaştırılması, yazılı ve görsel medya alanında yapılan çalışmalar yumuşak güç oluşturmaya yönelik kültürel ve kamu diplomasisi alanındaki bazı yöntemleri oluşturmaktadır. Bununla birlikte, Çin’in kendine özgü yumuşak güç çabalarından en önemlisi ekonomik ve politik hedefler içeren Kuşak Yol Girişimidir.Kuşak ve Yol Girişimi (KYG), 2015 yılında Çin başkanı Xi Jinping tarafından açıklanan bu proje büyük altyapı yatırımları yoluyla çeşitli kıtalarda yer alan ülkeleri ekonomik olarak birbirine entegre etmeyi amaçlamaktadır. KYG kapsamında Orta Koridor olarak adlandırılan bölgede yer alan Türkiye, coğrafi konumu, genç nüfusu, ekonomik ve politik anlamda küresel arenada artan etkisi ile bu projenin en önemli ayaklarından birini oluşturmaktadır. Ancak Türkiye Çin ilişkilerine bakıldığında iki ülke arasındaki ilişkilerin olumlu bir seyir izlemediği ve ülkelerin birbirini çok tanımadığı görülmektedir. Bu çalışmanın amacı, Çin’in Türkiye’deki mevcut yumuşak güç ve KYG kapsamındaki çalışmalarını ortaya çıkarmak ve ülkeler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde bu tür çalışma ve yatırımların sayısının ve çeşitlerinin artırılması konusunda öneriler sunmaktır.

Anahtar Kelimeler:

Belt and Road Initiative and Turkey China Relationships Through Soft Power Concept
2021
Yazar:  
Özet:

China, has the second-largest economy after the USA in the world following the Reform and Openness policy. Besides its fastly growing economy and increasing effect on global politics, China’s “soft power” efforts have accelerated much. China’s cultural values, student exchange programmes, conventionalization of Chinese, efforts in written and visual media and are the methods followed in efforts to create “soft power”. Additionally, the Belt and Road Initiative (BRI), which was the biggest project of China in terms of economy and politics, is the most effective project besides the efforts for creating “soft power”.BRI, which unveiled in 2015 by Xi Jinping, aim to entagration countries in different continents via big infrastructure investments. Turkey is located in the Middle Corridor within the scope of BRI, constitutes one of the biggest parts of this project with its geographic allocation, young population and increasing effect in global arena in terms of economy and politics. But looking at the Sino-Turkish ralations, it is seen that the relations between the set two countries are not on a positive trend and they do not know each other well. The aim of this study is to ascertain China’s efforts in Turkey within the scope of its current soft power and BRI and present suggestions for increasing the amount and variety of such efforts and investments in order to improve the relations between the two countries.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.934
Atıf : 11.549
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini