Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 17
 İndirme 3
Rekreasyon Fayda Farkındalığı ve Yaşam Doyum Düzeyi Arasındaki İlişkinin İncelenmesine Yönelik Bir Araştırma
2022
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi
Yazar:  
Özet:

Rekreasyon fayda farkındalığı ve yaşam doyum düzeyi arasındaki ilişkinin incelenmesinin ana amaç olarak belirlendiği bu çalışmada rekreasyon fayda farkındalığı, yaşam doyum düzeyi ve demografik özelliklerin karşılaştırılması ise alt amaçlar olarak belirlenmiştir. Çalışmada birincil verilerin elde edilmesinde nicel veri toplama yöntemlerinden anket kullanılmıştır. Verilerin elde edilmesinde Rekreasyon Fayda Ölçeği ve Yaşam Doyum Ölçeği kullanılmıştır. Çankırı ilinde yaşayan 18-61 yaş aralığındaki bireylerin araştırmanın evrenini oluşturduğu çalışmada, örneklem sayısı 384 olarak belirlenmiştir. Araştırma kapsamında 420 katılımcıya anket uygulanmış, kullanılabilir nitelikte olan 395 adedi değerlendirmeye alınmıştır. Araştırma kapsamında kullanılan verilerin normal dağılım göstermesi sonucunda parametrik analizlerden yararlanılmıştır. Katılımcıların boş zaman etkinlikleri için günlük ayırdıkları süreler ile rekreasyon fayda farkındalığı ve yaşam doyumu arasındaki ilişkinin tespitine yönelik One-Way Anova Analizi, rekreasyon fayda farkındalığının yaşam doyumuna etkisinin belirlenmesi için ise korelasyon analizi kullanılmıştır. Yapılan analizler neticesinde rekreasyon fayda farkındalığı ile cinsiyet ve medeni durum değişkenleri açısından gruplar arasında anlamlı bir farklılığa rastlanmazken, yaşam doyumu ile cinsiyet ve medeni durum açısından gruplar arasında anlamlı bir farklılık olduğu belirlenmiştir. Ayrıca rekreasyon fayda farkındalığı ile yaşam doyumu arasında pozitif yönlü bir ilişki tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

A Research On The Relationship Between Recreational Benefit Awareness and Life Satisfaction Level
2022
Yazar:  
Özet:

In the study, whose main purpose is to examine the relationship between individuals' awareness of recreational benefit and their level of life satisfaction, the comparison of recreational benefit awareness, life satisfaction level and demographic characteristics are determined as sub-objectives. Questionnaire, one of the quantitative data collection methods, is used to collect primary data in the study. Recreation Benefit Scale and Life Satisfaction Scale are used to obtain the data. In the study, in which individuals between the ages of 18-61 living in Çankırı formed the population of the research, the sample number is determined as 384. Within the scope of the research, a questionnaire is applied to 420 participants, and 395 usable ones are evaluated. One-Way Anova Analysis is used to determine the relationship between the time spent by the participants for leisure time activities and the awareness of recreation benefits and life satisfaction, and correlation analysis is used to determine the effect of awareness of recreational benefits on life satisfaction. As a result of the analysis, no significant difference is found between the groups in terms of recreational benefit awareness and gender and marital status variables, but it is determined that there is a significant difference between the groups in terms of life satisfaction and gender and marital status. In addition, it is determined that there is a positive and significant relationship between recreational benefit awareness and life satisfaction.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 687
Atıf : 3.827
2023 Impact/Etki : 0.389
Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi