Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 1
SOSYAL BİLGİLER DERSİNDE KULLANILAN DİL VE ANLATIMINA İLİŞKİN ÖĞRETMEN ALGILARI
2014
Dergi:  
Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

İlkokul ve ortaokul çağındaki öğrencilerin öğrenmesinde öğretmen çok önemli bir faktördür. Bu kademelerdeki öğrenciler öğretmenlerinin gözlemleyebildikleri bütün davranışlarını, kullandıkları cümleleri taklit etmektedirler. Sosyal öğrenme kuramının öğrencinin öğrenmesi üzerinde en fazla etkili olduğu dönemdir. Bu araştırmanın amacı, sosyal bilgiler öğretmenlerinin, sosyal bilgiler dersinde kullanılan dil ve anlatım becerilerinin öğrenciler üzerindeki etkisine ilişkin görüşlerini belirlemeye yöneliktir. Bu amaç doğrultusunda, Diyarbakır, Elazığ ve Malatya merkeze bağlı ilkokul ve ortaokullarda görev yapan 30 sosyal bilgiler öğretmeni ile nitel araştırma yöntemlerinden yarı yapılandırılmış görüşme yoluyla veriler elde edilmiştir. Verilerin çözümlenmesinde içerik analizi tekniği kullanılmış ve elde edilen veriler sayısallaştırılarak sunulmuştur. Araştırma sonucunda Sosyal bilgiler öğretmenlerinin sosyal bilgiler dersinde kullanılan dil ve anlatım becerilerinin öğrencilerin öğrenmesi üzerindeki etkililiğine ilişkin görüşlerinin birbirinden farklılık gösterdiği, bu farklılıklara sebep olan kaynakların çeşitlilik gösterdiği çalışma sonucunda elde edilen bulgularla ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Teachers in the language and understanding of social information in class
2014
Yazar:  
Özet:

The teacher is a very important factor in the learning of students in primary and secondary school ages. Students in these stages simulate all the behaviors their teachers can observe, the phrases they use. Social learning is the time when the theory of social learning is the most influential on the student's learning. The aim of this research is to identify the opinions of social information teachers on the influence of language and narrative skills used in the social information course on students. For this purpose, data were obtained through semi-configured interviews with 30 social information teachers working in the primary and secondary schools associated with Diyarbakır, Elazığ and Malatya center and quality research methods. In the analysis of data, the content analysis technique is used and the data obtained is presented by numerization. The research resulted in the findings obtained in the study that the views on the effectiveness of language and narrative skills used in the social information course of the teachers on the learning of the students differ from each other, and the sources that cause these differences show diversity.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 869
Atıf : 11.187
2023 Impact/Etki : 0.55
Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi