Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 24
 İndirme 5
Herkes İçin Başarı: Erken Çocukluk Dönemi Stem Kimliğini Teşvik Etmek
2020
Dergi:  
Uluslararası Alan Eğitimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makale erken çocukluk eğitimi verilen anasınıfların genel olarak kimlik oluşturma çalışmaları özellikle de erken STEM kimlik gelişimini destekleme yeri olup olamayacağını tartışmaktadır. Eğitimciler ve araştırmacılar, küçük çocukların günlük yaşamlarında erken çocukluk STEM eğitiminin açımlayıcı rolünü desteklemektedir. Bu çalışmada, erken çocukluk, STEM eğitimi ve gelişim psikolojisinin yanı sıra kamu yönetimi ile ilgili geniş bir araştırmayla alanyazından yararlanılarak nitel ve yorumlayıcı bir metodoloji kullanılmıştır. Günümüzde “Sızan STEM boru hattı”nı (metafor) düzeltmeyi amaçlayan araştırma ve müdahaleler ile STEM kimlik gelişimi üzerine teorik araştırmalar ortaokul ve üstü seviyedeki çocuklara odaklanmaktadır. Yine de çocukların STEM eğitimine ve kendilerinin STEM öğreneni olmaya karşı tutumları erken oluşur ve kimlik gelişimi de erken çocuklukta gelişen bir olgudur. Bu çalışma, erken STEM kimlik gelişimini beslemenin bir yolu olarak küçük çocukların STEM eğitimine katılımına odaklanılması gereksinimini öne sürmektedir. Bu makale, erken çocukluk eğitiminde STEM eğitimini genişletilmesi ihtiyacını vurgulamak amacıyla önceki araştırmaları sentezler. Erken STEM akademik kimlik gelişiminin (Sızan STEM boru hattını düzeltmek için ortaokulun çok geç olduğu öngörüsüne dayanarak) kavramsallaştırılmasını önermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Success For Everyone: Incentivating Early Childhood Stem Identity
2020
Yazar:  
Özet:

This article discusses whether early childhood education is generally an identity-building work, early STEM identity development can be supported. Educators and researchers support the opening role of early childhood STEM education in the daily lives of small children. In this study, a qualitative and interpretative methodology was used by taking advantage of the field of early childhood, STEM education and development psychology as well as extensive research on public administration. Today, research and interventions aimed at refining the "Flying STEM Pipe Line" (metafor) and theoretical research on the development of STEM identity is focused on children at high school and higher level. Nevertheless, children’s attitudes towards STEM education and their own STEM learning are formed early, and identity development is also a phenomenon that develops in early childhood. This study suggests the need to focus on the participation of small children in STEM education as a way to feed early STEM identity development. This article synthesizes previous research in order to emphasize the need to expand STEM education in early childhood education. Early STEM suggests the conceptualization of academic identity development (based on the prediction that high school is too late to fix the flow STEM pipeline).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Uluslararası Alan Eğitimi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 129
Atıf : 811
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini