Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 3
Examining The Total Factor Productivity Changing Patterns In Kazakhstan: An Input-output Analysis
2022
Dergi:  
Journal of Eastern European and Central Asian Research
Yazar:  
Özet:

The interconnectedness of sectors displays the demand for inputs and supply as a level of output in any economy. This paper addresses the Total Factor Productivity (TFP) in Kazakhstan sectors by using input-output tables during 2012-2017. The change in total sectoral production was separated into two parts: the changes in technical coefficients of intermediate inputs and the change in value-added inputs, respectively. The main findings have identified a changing pattern in sectoral performance. At the same time, the result justified that various sectors such as; petroleum, manufacturing, construction, and food processing sectors have shown increased productivity. The country highly depends on extractive industries but still has better manufacturing value-added performance. The study suggests that to combat challenges like COVID-19 and climate change, it is vital to develop human capital and diversity. With diversification and innovative measures, an economy can attain sustainable economic growth in the long term.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal of Eastern European and Central Asian Research

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 345
Atıf : 97
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini