Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 34
 Görüntüleme 479
 İndirme 104
Yüksek Teknoloji İçeren Ürün İhracatının İhracat Hacmi ve Ekonomik Büyüme Üzerine Etkisi; Seçilmiş Oecd Ülkeleri ve Türkiye Örneği
2018
Dergi:  
Yönetim, Ekonomi, Edebiyat, İslami ve Politik Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Küreselleşme olgusunun son derece hızlı ivme kazanmaya başladığı günümüz modern dünyasında ülkeler arasındaki yapay sınırlar ve engeller bir bakıma ortadan kalkmış ülkeler ekonomik ve siyasal yönden birbirlerine daha bağımlı bir hale gelmişlerdir. Ülkelerin uluslararası piyasalardaki rekabet gücünü ve etkinliğini artırmasının yolu, uluslararası piyasalarda kabul görecek yüksek teknoloji içeren ürünlerin üretilmesinden ve ihraç edilmesinden geçmektedir. Bu sayede elde edilecek ihraç gelirleri, ülkelerin ekonomik büyümesi, kalkınması ve ekonomik geleceği açısından hayati bir önem arz etmektedir.  Seçilmiş OECD üyesi ülkelerin ve Türkiye’nin yüksek teknoloji içeren ürün ihracatının büyüklüğünü, gelişimini ve ekonomik büyüme üzerindeki etkilerini incelemek amacıyla 1992-2016 dönemine ait Dünya Bankası verilerinden yararlanarak hazırlanmış olan bu çalışmada veri analiz yöntemi kullanılmıştır. Yapılan analiz neticesinde Türkiye’nin toplam ihracatı içerisinde yüksek teknoloji içeren ürün ihracatının payının, incelen dönem itibariyle 1999-2001 yılları hariç olmak üzere %2 seviyesinden daha aşağı seviyelerde gerçekleştiği, 1999-2001 alt döneminde ise söz konusu oranın ancak %4 seviyesine kadar yükselebildiği, Türkiye’nin ihracatının ağırlıklı olarak “düşük”, “düşük-orta” ve “orta-ileri” teknolojilere dayalı olduğu tespit edilmiştir. Türkiye bu konuda diğer OECD üyesi ülkelerin oldukça gerisinde yer almaktadır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Yönetim, Ekonomi, Edebiyat, İslami ve Politik Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 101
Atıf : 302
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini