Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Direksiyon Eğitimi Dersi Uygulama Sınavlarına Katılan Kursiyerlerin Başarısını Yordayan Değişkenlerin Lojistik Regresyon Analizi ile Belirlenmesi
2020
Dergi:  
Milli Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Direksiyon eğitimi dersi sınavlarına katılan kursiyerlerin başarısının, sınava girilen araç, kursiyer ve usta öğretici gibi değişkenlerle birlikte değerlendirilmesi gerekliliği söz konusudur. Bu nedenle, bu çalışmanın amacı, 2019 yılında Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursları B Sınıfı Direksiyon Eğitimi Dersi Sınavlarına katılan kursiyerlerin başarısı ile kursiyer öğrenim durumu, usta öğreticinin öğrenim durumu ve kursiyerlerin sınava alındığı araç modeli değişkenlerinin arasındaki ilişkiyi incelemektir. Araştırma sonucunda elde edilen bulgulara göre kursiyerlerin direksiyon eğitimi sınavında başarı durumlarını sınıflamada, kursiyer öğrenim durumu (ortaokul-lise-üniversite) ve araç modeli (2014-2015-2016, 2017-2018-2019) değişkenlerinin anlamlı olduğu görülmüştür. Öte yandan usta öğreticinin öğrenim durumunun, kursiyerlerin başarısında anlamlı etkisi olmadığı sonucuna ulaşılmıştır. Elde edilen bulgulardan yola çıkarak, direksiyon eğitimi sınavına girecek kursiyerlere öğrenim durumu için alt sınır koyulması, sınavda yeni araçların sınavda kullanılması gerektiği söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

For Example, If You Want To Find A Place Where You Can Find A Place Where You Can Find A Place Where You Can Find A Place Where You Can Find A Place Where You Can Find A Place Where You Can Find A Place.
2020
Yazar:  
Özet:

The need to evaluate the success of the courses who participate in the exam, together with the variables such as the vehicle entering the exam, the courses and the master teachers. Therefore, the purpose of this study is to explore the relationship between the success of the courses participating in the 2019 Special Motor Vehicle Drivers Courses B Class Driving Training Courses and the course learning status, the master teacher's learning status and the vehicle model variables in which the courses are examined. According to the findings obtained in the study, the classing of courses’ success status in the driving training exam, the curses’ learning status (Middle School-High School-University) and the vehicle model variables (2014-2015-2016, 2017-2018-2019) have been significant. On the other hand, the master's teaching status has not been achieved to have a significant impact on the success of the courses. Based on the findings obtained, it can be said that the low limits for the learning status for the courses to enter the driving training exam, the new vehicles in the exam should be used in the exam.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Milli Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.379
Atıf : 10.097
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini