Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 129
 İndirme 54
Toplumsalın Doğallaştırılması: Erken Evliliklerde Toplumsal Cinsiyet Algısı
2019
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ataerkillik ve geleneksel toplum yapısı erken yaşta evlilikleri meşru hale getiren bir zihniyetin ürünüdür. Bu zihniyetin bir ürünü olan erken evliliklerle birlikte kadın-erkek arasında eşit olmayan ilişkiler ortaya çıkmakta ve kadına yönelik bakış açısından kaynaklı bu eşitsizlik daha da artmaktadır. Özellikle erken evliliklere erkek çocuklarına nazaran daha çok kız çocuklarının maruz kalması bu durumun en önemli göstergelerinden biridir. Araştırma, erken evlilik yapan kadınların toplumsal cinsiyet algısını ele almaktadır. Araştırmanın amacı, 18 yaşından küçük evlilik gerçekleştiren kadınların ifadelerinden hareketle erken evliliğe ilişkin toplumsal cinsiyet rollerinin nasıl kurgulandığını, evliliklerinde yaşadıkları zorlukları, evlilik beklentilerini, rol paylaşımı sırasında yaşanan toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin neler olduğunu diğer bir deyişle toplumsal cinsiyet algısını ortaya koymaktır. Buradan hareketle araştırma, Ağrı ilinde 15 kadın katılımcı ile yarı-yapılandırılmış bir görüşme formu kullanılarak ve derinlemesine görüşmeler yapılarak gerçekleştirilmiştir. Bu çerçevede araştırma erken evlilik yapan kadınlara uygulanarak onların toplumsal cinsiyet rollerini ele alması bakımından önem taşımaktadır. Araştırma sonucunda erken evliliklerle birlikte kadına yönelik toplumsal cinsiyet eşitsizliği daha da artmakta ve cinsiyet rolleri bakımından ikincil konuma düşmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Toplumsalin Dogallastirilmasi: Erken Evliliklerde Toplumsal Cinsiyet Algisi
2019
Yazar:  
Özet:

Paternity and traditional social structure are the product of a mind that legalizes marriages in the early age. With the early marriages, which are a product of this mindset, there are inequal relationships between women and men, and this inequality from the point of view of the woman is increasing. This is one of the most important indicators of this situation, especially in early marriages, that more girls are exposed to boys than boys. The study examined the social gender perception of women who married early. The aim of the study is to reveal how the social gender roles in early marriage are established from the expressions of women who are younger than 18 years of age, the difficulties they experience in their marriage, the expectations of marriage, the social gender inequality that is experienced during the role sharing, in other words, the social gender perception. From here, the study was conducted by using a semi-constructed conversation form with 15 women in the Pain Province and through deep conversations. In this framework, the research is of importance to apply to women who are early married in terms of addressing their social gender roles. The study found that in early marriages, gender inequality towards women increased further and fell to a secondary position in terms of gender roles.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 698
Atıf : 4.093
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini