Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 42
 İndirme 3
Coğrafya Öğretim Programındaki Kazanım ve Becerilerin Kazandırılmasında Jeoparkların Önemi ve Yeri
2021
Dergi:  
Journal of Strategic Research in Social Science
Yazar:  
Özet:

Jeopark kavramının Coğrafya Dersi Öğretim Programı (CDÖP) ve ders kitaplarında ele alınış biçimini belirlemek amacıyla yapılan bu çalışma nitel araştırma yöntemlerinden doküman incelemesi ile yürütülmüştür. Doküman incelemesinden elde edilen veriler betimsel analiz yöntemi kullanılarak analizi yapılmıştır. Bu kapsamda CDÖP tüm sınıf düzeylerinde ünitelere göre incelenmiştir. Ardından her sınıf incelenen ünite bazında detaylı şekilde ele alınacaktır. Daha sonra ders kitapları incelenerek jeopark kavramına nasıl yer verildiği belirlenmiştir. Jeopark kavramının kullanılabileceği kazanımların sınıf düzeylerindeki listeleri tablo halinde verilmiştir. Kazanımların ait olduğu coğrafi beceriler de eklenmiştir. Coğrafi becerilerin kazandırılmasında jeoparkların nasıl kullanılacağı örnekler ile açıklanmıştır. Araştırma sonucunda jeopark kavramına öğretim programında hiç yer verilmediği tespit edilmiştir. Dünyayı anlamlandırmak, çevremizde meydana gelen değişimlerin farkına varmak, yaşadığımız dünyaya zarar vermeden ve gelecek nesillerin haklarını tüketmeden yaşayabilmek, olaylar karşısında analiz ve sentez yeteneğinin öğrenciye kazandırılmasında jeoparkların kullanımının önemli bir yeri vardır. Jeoparkların eğitimde kullanımını ve bu alanların tanınmasını sağlamak için jeoparklar CDÖP’na eklenmelidir. Böyle alanlar dünyanın geçirdiği değişim ve süreçler hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlar bu yüzden coğrafya dersi öğretim programında jeopark kavramına yer verilmelidir.

Anahtar Kelimeler:

Cografya Ogretim Programindaki Kazanim ve Becerilerin Kazandirilmasinda Jeoparklarin Onemi ve Yeri
2021
Yazar:  
Özet:

The concept of Geopark's Geography Course Teaching Program (CDÖP) and the method of study of this work is carried out with a document review of the research methods. The data obtained from the document review was analyzed using the visual analysis method. In this scope, the CDÖP was studied by units at all levels of class. Then each class will be discussed in detail on the basis of the units examined. After the study of the teaching books, it was determined how the concept of geopark was placed. The lists in class levels of the achievements that the concept of Jeopark can be used are given in table. The geographical skills that the gains belong to are added. It is explained with examples of how geoparks are used in the acquisition of geographical skills. The study found that the concept of jeopark was not included in the curriculum. Understanding the world, realizing the changes that happen around us, being able to live without harm to the world we live and without consuming the rights of future generations, the ability to analyze and synthesize facing events is an important part of the use of geopark in giving the student the ability to analyze and synthesize events. To ensure the use of geoparks in education and the recognition of these areas, geoparks should be added to the CDÖP. Such fields allow us to be aware of the changes and processes the world is experiencing, so geography lessons should be included in the geopark concept in the curriculum.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of Strategic Research in Social Science

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 252
Atıf : 139
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini