Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
 İndirme 6
The Effect Of Vısual Medıa-supported Classroom Dıscussıon On 8th Grade Students’ Attıtudes Towards Socıo-scıentıfıc Issues, Towards Research and Inquıry and On Theır Decısıon Makıng : Sosyobilimsel Konular, Görsel Medya, Ortaokul Öğrencileri, Karar Verme, Tutum.
2022
Dergi:  
International Online Journal of Education and Teaching
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, görsel medya destekli sınıf içi tartışmaların 8. sınıf tartışmalarına etkisini araştırmayı amaçlamıştır .sınıf öğrencilerinin sosyo-bilimsel konulara, araştırma ve sorgulamaya ve karar vermelerine yönelik tutumları. Araştırma, 2021-2022 eğitim-öğretim yılının güz döneminde Türkiye'nin batısındaki bir şehirde bulunan bir ortaokulda gerçekleştirilmiştir. Çalışma grubu toplam 51 sekizinci sınıf öğrencisi; Deney grubunda 25, kontrol grubunda 26. Araştırmada nicel araştırma yöntemlerinden yarı deneysel öntest-sontest kontrol gruplu desen kullanılmıştır. Çalışma 9 hafta sürmüştür. Araştırmada veri toplama aracı olarak ergen karar verme ölçeği, sosyo-bilimsel konulara yönelik tutum ölçeği ve araştırma ve sorgulamaya yönelik tutum ölçeği kullanılmıştır. Kontrol grubu öğrencileri ile fen bilimleri öğretim programında tanımlanan sınıf içi etkinlikler, deney grubu öğrencileri ile müfredatta tanımlanan etkinliklere ek olarak görsel medya destekli sınıf içi tartışmalar yapılmıştır. Araştırma sonunda deney ve kontrol grubu öğrencilerinin sosyobilimsel konulara yönelik tutum ve araştırma ve sorgulama ölçeklerinden aldıkları ön test ve son test puan ortalamaları arasında deney grubu öğrencileri lehine istatistiksel olarak anlamlı bir fark bulunmuştur. Kontrol grubu öğrencilerinin ergen karar verme ölçeğinden aldıkları ön test ve son test puan ortalamaları arasında anlamlı bir farklılık görülmezken,

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






International Online Journal of Education and Teaching

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 232
Atıf : 85
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini