Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Ameri̇ka Bi̇rlesi̇k Devletleri̇ Hukuku Kapsaminda Caveat Emptor Doktri̇ni̇ne Genel Bi̇r Bakis
2023
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Caveat emptor doktrini, gayrimenkullerin satışları açısından ABD hukukunda büyük önem arz etmiştir. Doktrinin kökeni Roma’ya kadar dayanmaktadır. Ancak ABD hukukuna onaltıncı yüzyıldan itibaren karşımıza çıkmaktadır. Caveat emptor doktrini uyarınca, bir gayrimenkul satın alınırken alıcı dikkatli olmalıdır. Alıcının dikkatli olmaması nedeniyle keşfedemediği zararlardan dolayı satıcının sorumluluğuna gidilemeyecektir. Bu doktrin daha ziyade satıcının lehinedir. Ancak modern gelişmeler ve kentleşmelerin yoğunlaşmasıyla bu doktrin sekteye uğramaya başlamıştır. ABD eyalet mahkemelerinin verdikleri kararlar neticesinde sorumluluk alıcıdan alınarak satıcıya doğru kaydırılmıştır. Ancak doktrinin uygulama alanı tamamen sona ermemiştir. Bazı eyaletlerde halen daha sorumluluğun alıcıda olduğunu kabul eden caveat emptor doktrini uygulanmaktadır. Çalışmada caveat emptor kavramına, ABD hukuku kapsamında tarihçesine ve erozyona uğramasına genel olarak değinilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

An Overview Of The Caveat Emptor Doctrine Under The United States Law
2023
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

The caveat emptor doctrine has been of great importance in US law in terms of sales of real estate. The origin of the doctrine dates back to Rome. However, it has appeared in US law since the sixteenth century. Under the doctrine of caveat emptor, the buyer must exercise caution when purchasing a property. The seller will not be held responsible for any damages that the buyer could not discover due to not being careful. This doctrine is rather in favor of the seller. However, with modern developments and intensification of urbanization, this doctrine has begun to be disrupted. As a result of the decisions of the US state courts, the responsibility has been shifted from the buyer to the seller. However, the scope of application of the doctrine has not completely ended. In some states, the doctrine of caveat emptor, which accepts that the responsibility lies with the buyer, is still applied. In the study, the concept of caveat emptor, its history and erosion within the scope of US law are generally mentioned.

 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.085
Atıf : 9.542
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini