Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
BİR TÜKETİM TOPLUMU ELEŞTİRİSİ OLARAK TAHSİN YÜCEL’İN “KUMRU İLE KUMRU” ROMANI
2021
Dergi:  
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Kapitalist tüketim kültürü son elli seneden bu yana gittikçe ivmelenen bir şekilde toplumların hayatına yön vermektedir. Bu durumun üretim esaslı modernist evreyi tam manasıyla özümsemeden tüketim odaklı postmodern evreye tüm hızıyla atılan toplumumuzda da birtakım yansımaları olmuştur. Ahlaki, manevi, insani değerleriyle var olmaya çalışan bireyin yerini, tükettiği kadar modern, zengin ve ayrıcalıklı olduğunu zanneden bir insan tipi almaya başlamıştır. Tüketim kültürü, modernleşme, kapitalizmin bireyi yabancılaştırması gibi konular Peygamberin Son Beş Günü, Yalan, Gökdelen, Mutfak Çıkmazı gibi eserlerde de ana tema ve yan tema olarak karşımıza çıkan Tahsin Yücel’in başat konularındandır. Kumru ile Kumru romanı ise yazarın doğrudan tüketim kültürü eleştirisi yapma niyetiyle yapılandırdığı bir eserdir. Köyden kente göç ettirdiği ve farklı sosyolojik ve ekonomik çevrelere sokarak tüketim kültürü ile tanıştırdığı roman kahramanı Kumru üzerinden günümüz dünyasının zihniyetini oluşturan yapıyı sorgulamak ister. Bu incelemede ekonomik bir olgunun bir edebi eserdeki yansıması ayrıntılı olarak değerlendirilecektir.

Anahtar Kelimeler:

A Consumer Society Criticism of Tahsin Yücel's "Kumru with Kumru" Roman
2021
Yazar:  
Özet:

The capitalist consumption culture has been increasingly driven towards the lives of societies since the last fifty years. There has been a number of reflections in our society, which has been thrown all the speed into the consumption-oriented postmodern phase without fully absorbing the production-based modernist phase. The individual who is trying to exist with his moral, spiritual, human values has begun to take the place of a human type who believes he is as modern, rich and privileged as he consumes. Themes such as consumption culture, modernization, capitalism’s individualization are the main themes of Tahsin Yücel, which appears to us as the main themes and side themes in the works such as the Last Five Days of the Prophet, Lies, Gökdelen, Kitchen Output. The novel Kumru and Kumru is a work by the author with the intention of making direct criticism of consumption culture. The novel hero who migrated from the village to the city and introduced it to the consumer culture by introducing it to different sociological and economic environments, Kumru wants to question the structure that forms the mentality of today's world. In this review, the reflection of an economic phenomenon in a literary work will be detailed.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.206
Atıf : 4.760
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute