Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 2
PHLOMIS PUNGENS’İN FİTOKİMYA VE İN VİTRO FARMAKOLOJİK ETKİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
2022
Dergi:  
Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada, Phlomis pungens Willd. topraküstü kısımlarından elde edilen ekstrelerin in vitro yara iyileşmesi, antiinflamatuar, antimikrobiyal ve antioksidan aktivitesinin araştırılması amaçlanmıştır. Gereç ve Yöntem: Biyoaktif hekzan ekstresinin uçucu bileşenlerini belirlemek için fitokimyasal analiz GC-MS kullanılarak yapılmıştır. P. pungens ekstresinin yara iyileştirme aktivitesi, in vitro antimikrobiyal, antioksidan, antiinflamatuar etkinlikleri değerlendirilmiş ve ek olarak ekstrenin in vitro sitotoksisitesi de değerlendirilmiştir. Sonuç ve Tartışma: P. pungens metanol ekstresi, 78,2 µg/mL'de (IC50) 5-LOX inhibe edici aktivite gösterirken, DPPH yöntemi ile antioksidan aktivitesi IC50=2.41mg/mL ve ABTS IC50=3.32 mg/mL olarak bulunmuştur. Ekstre, doza bağlı olarak anti-inflamatuar aktivite gösterirken, L-NAME ve P. pungens metanol ekstresi, LPS ile uyarılan PGE2 üretimini önemli ölçüde azaltmıştır. Strach metodu sonuçlarına göre doza bağlı etki ile hücre göç hızında bir artış gözlemlenmiştir. Bulgularımız, starch testine göre P. pungens metanol ekstresinin yara iyileşmesinde rol oynayabileceğini ve antioksidan ve antiinflamatuar aktivitesinin de katkıda bulunduğu düşündürmüştür. İn vivo koşullar altında in vitro aktiviteyi doğrulamak için başka değerlendirmeler devam etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
Phytochemical and In Vitro Pharmacological Evaluation Of Phlomis Pungens
2022
Yazar:  
Özet:

Objective: This study aimed to investigate the in vitro wound healing, anti-inflammatory, antimicrobial and antioxidant activity of Phlomis pungens Willd. extract derived from the aerial parts. Material and Method: The phytochemical analysis was performed using GC-MS in order to identify the volatile components of the bioactive Hex extract. The wound healing activity of P. pungens extract was evaluated based on in vitro antimicrobial, antioxidant, anti-inflammatory, and, scratch activity was studied. In addition, the in vitro cytotoxicity of the extract was also evaluated. Result and Discussion: P. pungens methanol extract depicted a 5-LOX inhibitory activity at 78.2µg/mL (IC50), while the antioxidant activity by DPPH radical provided an IC50=2.41mg/mL, and the ABTS radical showed IC50=3.32mg/mL, respectively. The extract showed dose-dependently anti-inflammatory activity while L-NAME and P. pungens methanol extract significantly decreased LPS stimulated PGE2 production. According to the scratch assay results, all treatments led to an increase in cell migration rate with a dose-dependent effect. Our findings suggested that P. pungens methanol extract may have a role in wound healing according to the scratch test, and it is thought that its antioxidant and anti-inflammatory activity also contributed. Further evaluations are ongoing to confirm the in vitro activity under in vivo conditions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 863
Atıf : 477
Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dergisi