Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 12
Pelargonium quercetorum Agnew. bitkisinin antioksidan aktivitesinin belirlenmesi
2018
Dergi:  
Mersin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Antiparaziter olarak geleneksel kullanımı mevcut olan Geraniaceae familyasına dahil Pelargonium quercetorum Agnew.’in toplam fenolik madde miktarı ve antioksidan aktivitesinin araştırılması amaçlanmıştır. Yöntem: P. quercetorum'un toprak altı kısımlarından hazırlanan %70 metanol ve %11 etanol ekstreleri ile toprak üstü kısmından hazırlanan %70 metanol ekstresinin toplam fenolik, flavonoit ve flavonol içerikleri spektrofotometrik olarak incelenmiştir. Ekstrelerin antioksidan aktivitelerini belirlemek amacıyla 1.1-difenil-2-pikrilhidrazil (DPPHl) ve 2.2’-azino-bis (3-etilbenzotiazolin-6- sulfonik asit) (ABTS+l) radikal süpürücü etkileri, Fe(III)’ü Fe(II)’ye indirgeme özellikleri ve demir(II) şelat (kelat) aktiviteleri incelenmiştir. Bulgular ve Sonuç: %70 Metanol kök ekstresinin toplam fenolik ve flavonoit (242.29 ± 5.52 mgGAE/gekstre, 64.95 ± 2.93mgCA/gekstre) içerik bakımından zengin olduğu ve antioksidan aktivite deneylerinde de güçlü etki gösterdiği belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Pelargonium quercetorum Agnew. Determination of the antioxidant activity of the plant
2018
Yazar:  
Özet:

Purpose: Pelargonium quercetorum Agnew, including the family of Geraniaceae, which is available for traditional use as antiparasitic.It is intended to investigate the total amount of phenolic substance and antioxidant activity. Method: The total phenolic, flavonoid and flavonol content of 70% methanol and 11% ethanol extract from the subterranean parts of P. quercetorum and 70% methanol extract from the subterranean parts of P. quercetorum has been studied spectrophotometrically. For the purpose of determining the antioxidant activities of the extract, the radically polluting effects of 1.1-difenil-2-pikrilhydrazil (DPPHl) and 2.2'-azino-bis (3-etilbenzotiazolin-6- sulphonic acid) (ABTS+l) have been studied, the reduction properties of Fe(III) to Fe(II) and the activity of iron(II) shelate (kelate). Results and Results: 70% of methanol root extract has been found to be rich in total phenolic and flavonoid (242.29 ± 5.52 mgGAE/gecstre, 64.95 ± 2.93 mgCA/gecstre) content and has a strong effect in antioxidant activity experiments.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Mersin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 437
Atıf : 944
Mersin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi