Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 4
Rasat ve Göktürk-2 Görüntülerinin Gerçek Yer Örnekleme Aralığının Belirlenmesi
2018
Dergi:  
Karaelmas Fen ve Mühendislik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Optik uydu görüntülerinin sunduğu konuma bağlı bilgi içeriğini etkileyen en önemli etkenlerden birisi radyometrik çözünürlüktür. Farklı algılayıcılarla elde edilen görüntüler aynı geometrik ve spektral çözünürlüğe sahip olsalar bile eğer radyometrik çözünürlükleri farklı ise bu görüntülerden elde edilecek bilginin niteliği farklılık gösterecektir. Hatta aynı radyometrik çözünürlüğe sahip olsalar dahi, bazen görüntüler geometrik çözünürlüğü arttırılarak yani yer örnekleme aralığı küçültülerek kullanıcıya sunulmaktadır. Bu durumda görüntünün gerçek yer örnekleme aralığının belirlenmesi uygun olacaktır. Gerçek yer örnekleme aralığının belirlenebilmesi için MATLAB ortamında epix adı verilen bir yazılım geliştirilmiştir. Yazılım, görüntülerdeki düzgün bina kenarlarının gölgeleri ile çatı dokusu arasındaki gri değer geçişlerinin ortalamasını alarak, aralarındaki farkları belirler ve böylece kenar yayılım fonksiyonu ilkesine bağlı olarak görüntülerin gerçek yer örnekleme aralığını hesaplar. epix yazılımı görüntü üzerinden kenar belirleme işlemini Canny operatörü yardımı ile gerçekleştirmektedir. Orijinal görüntü ve Canny operatörü aracılığı ile üretilen kenarlar çakıştırılarak kullanıcının daha kolay kenar belirlemesi sağlanmıştır. Uygulama, RASAT ve GÖKTÜRK-2 uydu görüntüleri ile gerçekleştirilmiştir. Yapılan araştırma sonucunda görüntülerin gerçek geometrik çözünürlüğü yaklaşık olarak 1 piksel olarak bulunmuştur. Dolayısıyla bu görüntüler normal yer örnekleme aralığı ile kullanılabilmektedir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Karaelmas Fen ve Mühendislik Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 451
Atıf : 828
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini