Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 4
Spektral Ayrıştırma ve Komşu Piksel İlişkisi Temelli Hiperspektral ve Multispektral Görüntülerin Kaynaştırılması
2023
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hiperspektral (HS) görüntüler yüksek spektral çözünürlüğe sahip oldukları halde, teknolojik kısıtlamalardan dolayı uzamsal çözünürlükleri düşüktür. Sınıflandırma başarımının arttırılması veya daha detaylı içerik elde edilmesi gibi gereksinimlerin karşılanabilmesi için bu tip görüntülerin yüksek spektral çözünürlük yanında yüksek uzamsal çözünürlüğe de sahip olmaları faydalıdır. Bu nedenle, HS görüntülerin Multispektral (MS) görüntüler ile kaynaştırılması son yıllarda popülerliğini koruyan bir konu olarak çalışılmaktadır. Literatürde Matris Ayrıştırması (MA) temelli görüntü kaynaştırmasında, komşu piksellerin etkisini dikkate alan bir çalışma ile karşılaşılmamıştır. Bu nedenle, bu çalışmada spektral ayrıştırma ve uzamsal komşuluk etkisini dikkate alan yeni bir kaynaştırma yaklaşımı önerilmektedir. Öncelikle, spektral ayrıştırma kullanılarak hiperspektral görüntüden son eleman ve katışım oranları çıkarılmaktadır. Çıkarılan son elemalar, multispektral görüntü algılayıcısının spektral yanıtı kullanılarak multispektral spektral çözünürlüğüne taşınmaktadır. Daha sonra, multispektral görüntüdeki her bir piksel için, son elemanlar ile komşuluk piksellerinin katışım oranları kestirilmektedir. Son olarak, multispektral görüntüden kestirilen katışım haritası ile hiperspektral görüntünün son elemanları ve komşuluk pikselleri kullanılarak hem uzamsal hem de spektral çözünürlüğü yüksek görüntü elde edilmektedir. Önerilen kaynaştırma yöntemi gerçek hiperspektral görüntüler üzerinde test edilmiştir ve deneysel çalışmalar literatürdeki çalışmalara göre başarımının daha yüksek olduğunu göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Combination Of Hyperspectral and Multispectral Images Based On Spectral Separation and Neighboring Pixel Relationship
2023
Yazar:  
Özet:

While hyperspectral (HS) images have high spectral resolution, their spatial resolution is low due to technological limitations. In order to be able to meet requirements such as increasing classification success or obtaining more detailed content, it is beneficial that these types of images have a high spatial resolution in addition to high spatial resolution. Therefore, HS images are being combined with Multispektral (MS) images as a topic that has been studied to retain popularity in recent years. In literature, Matrix Division (MA) based imaging was not met with a study taking into account the effects of neighboring pixels. Therefore, this study suggests a new coating approach that takes into account the effects of spectral separation and spatial neighbourhood. First of all, the ultimate element and coating rates are removed from the hyperspectral image using spectral separation. The output of the final elements is transferred to the multi-spectrum spectral resolution using the spectral response of the multi-spectrum image detector. Then, for each pixel in the multispectural image, the combination rates of the latter elements and neighboring pixels are cut. Finally, the multi-spectral image with the cutting-edge map, the ultimate elements of the hyperspectral image and neighboring pixels are used to obtain high-resolution both spatial and spectral image. The suggested coating method has been tested on real hyperspectral images and experimental studies show that its success is higher than the studies in literature.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.369
Atıf : 5.672
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini