Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 15
 Görüntüleme 83
 İndirme 43
Fındık Kabuğundan Üretilen Biyokömürün Toprağın Besin Maddesi Kapsamı Üzerine Etkisi
2019
Dergi:  
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada fındık kabuğundan elde edilmiş olan biyokömür (BK) ile fındık zurufu (FZ) ve ahır gübresinin (AG) inkübasyona bırakılarak toprak pH’sı, organik madde, toprağın makro ve mikro besin element kapsamı üzerine etkileri araştırılmıştır. Bu amaçla toprağa 0-3-6 ton da-1 düzeyinde organik materyaller uygulanmış ve 30-60-90-120 gün süreyle sera koşulllarında inkübasyona bırakılmıştır. Tesadüf parselleri deneme desenine göre 3 tekerrürlü olarak yürütülmüştür. Organik materyallerin dozu artıkça toprağın organik madde (OM), toplam azot, bitkiye yarayışlı fosfor, ekstrakte edilebilir potasyum miktarını ve pH’yı (FZ hariç) arttırdığı, bitkiye yarayışlı bakır miktarının azaldığı, demirde ise 6 ton da-1 uygulama düzeyinde azaldığı tespit edilmiştir. Toprakların bitkiye yarayışlı mangan ve çinko kapsamının biyokömür uygulama dozu artıkça azaldığı belirlenmiştir. İnkübasyon süresine bağlı olarak toprakların toplam azot ve OM kapsamının genellikle azalma eğilimde olduğu, fakat ahır gübresi uygulamasının 90 ve 120 günlük inkübasyon süresinde OM kapsamını arttırdığı saptanmıştır. Mikro elementlerin inkübasyon süresine bağlı olarak düzenli bir şekilde azaldığı, toprağın bitkiye yarayışlı fosfor ve ektrakte edilebilir potasyum kapsamının sırasıyla inkübasyonun 90. ve 60. gününe kadar artığı belirlenmiştir. Sonuç olarak, incelenen tüm parametreler içerisinde organik materyal uygulamalarının etkisi pH ve azot hariç en yüksek fındık zurufunda en düşük ise biyokömür uygulamalarından elde edilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Biochemistry Produced From Nuts On The Nutrient Scope Of The Soil
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, the effects of biochemistry (BK) and nuts zurufu (FZ) and grain fertilizer (AG) in incubation, which is obtained from the nuts leather, have been studied on the pH of the soil, organic substance, the macro and micro-nutrition elements of the soil. For this purpose, 0-3-6 tons of organic materials were applied to the soil at the level of 1 and left in incubation in greenhouse conditions for 30-60-90-120 days. The random parcels were tested in 3 wheels according to the test pattern. The dosage of organic materials has now been found that the soil increases the amount of organic substance (OM), total nitrogen, plant-beneficial phosphorus, extractable potassium and pH (except FZ), plant-beneficial baker is reduced, and iron is reduced at the application level of 6 tons and 1. It has been determined that the plant-beneficial manganese and zinc range of biocarbon application dosage has been reduced. Depending on the incubation period, the total nitrogen and OM scope of the soil is usually tending to decrease, but the grass fertilizer application increased the OM scope during the 90 and 120 day incubation period. When microelements decrease regularly depending on the incubation period, the soil’s fosfor and extracted potassium range are determined to increase by the 90th and 60th days of incubation, respectively. As a result, the effect of the applications of organic materials among all the parameters studied was obtained from the applications of biochemistry, while the lowest in the highest nuts, except for pH and nitrogen.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 810
Atıf : 3.931
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini