Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 42
 Görüntüleme 27
 İndirme 5
Sınıf Öğretmenlerinin Uzaktan Eğitim Sürecine Yönelik Görüşleri
2021
Dergi:  
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Uzaktan eğitim internet teknolojisi ile beraber yaygınlaşan bir kavramdır. Yüz yüze eğitimin zorlaştığı ya da kısıtlı olduğu zamanlarda uzaktan eğitim uygulamaları tercih edilmektedir. Covid-19 salgınının Türkiye’de yayılmasıyla birlikte uzaktan eğitim süreci sistemli bir şekilde başlamıştır. Özellikle Eğitim Bilişim Ağı (EBA) platformunun kullanımı uzaktan eğitim sürecinde oldukça önemli bir yer edinmiştir. Bu çerçevede gerçekleştirilen araştırmada, sınıf öğretmenlerinin uzaktan eğitim sürecine ilişkin görüşlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu görüşler bağlamında ilkokul öğrencilerinin yaşadıkları sorunları ortaya çıkarmak çalışmayı oldukça önemli kılmaktadır. Nitel araştırma yönteminin esas alındığı bu araştırmada durum çalışması deseni kullanılmıştır. Araştırma grubu 38 sınıf öğretmeninden oluşmaktadır. Veriler yapılandırılmış sorulardan oluşan anket formu aracılığıyla toplanmıştır. 2019-2020 öğretim yılı bahar yarıyılında toplanan verilerin analizinde içerik analizi kullanılmıştır. Sınıf öğretmenlerinin uzaktan eğitim sürecine ilişkin görüşleri ‘uzaktan eğitim sürecinin zorlukları’, ‘uzaktan eğitim sürecinin yararları’ ve ‘uzaktan eğitim sürecine ilişkin öneriler’ olmak üzere üç başlık altında toplanmıştır. Öğrencilerin internete erişim sorunu yaşadıkları, velilerin deneyimsiz oldukları ve bu yüzden destek alamadıkları, katılımın istenen düzeyde olmadığı sonucuna varılmıştır. Buna karşın öğrencilere düzenli tekrar olanağı sunduğu da araştırma sonucunda ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Sinif Ogretmenleri̇ni̇n Uzaktan Egi̇ti̇m Sureci̇ne Yoneli̇k Gorusleri̇
2021
Yazar:  
Özet:

Remote learning is a concept that is widespread along with the Internet technology. Remote learning practices are preferred when face-to-face education is difficult or limited. With the spread of the Covid-19 epidemic in Turkey, the distance learning process has begun systematically. In particular, the use of the Education Information Network (EBA) platform has gained a very important place in the process of distance learning. In this framework, the research is aimed at determining the opinions of classmates about the distance learning process. In the context of these opinions, it is very important to find out the problems the primary school students experience. In this study, the method of research is based on the method of study. The research group consists of 38 class teachers. The data is collected through the survey form consisting of structured questions. Content analysis was used in the analysis of the data collected in the spring semester of the 2019-2020 academic year. The opinions of classmates on the distance learning process are gathered under three titles: ‘The challenges of the distance learning process’, ‘The benefits of the distance learning process’ and ‘Rekommendations on the distance learning process’. The conclusion is that students have a problem with access to the internet, the guardians are unexperient and therefore do not get support, the participation is not at the desired level. However, the research has shown that the students are able to repeat them regularly.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.902
Atıf : 17.970
2023 Impact/Etki : 0.337
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi