Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 102
 İndirme 22
Türkiye’de Yayınlanmış Urdu Dili Konulu Kitap ve Makalelerde “urdu” ve “urduca” İsminin Hangisinin Yoğunlukla Kullanıldığına Dair Bir Çalışma
2016
Dergi:  
Route Education and Social Science Journal
Yazar:  
Özet:

Urdu dili, Pakistan’ın resmi dilidir. Bu dil Arap harfleri ile yazılmaktadır. Urdu dili içerisinde Arapça, Farsça, Hintçe, İngilizce ve Türkçeden birçok sözcük yer almaktadır. Urdu dilinin diğer dillerden farklı kendine özgü bir gramer yapısı bulunmaktadır. Urdu dili, dünyadaki tüm yazılı eserlerde, Urduca olarak (????) şeklinde kullanılmaktadır. Urdu ismi, önüne ve arkasına hiçbir şekilde ek almamaktadır. Türkçede ise yabancı dillerin sonlarına –ca/-ce/-ça ve-çe ekleri eklenir. Türkiye’de Urdu dili üzerine bir çok makale ve nadir sayıda ise kitap yazılmıştır. Yayınlanmış olan hemen hemen tüm eserlerde “Urdu” dilinin kullanımı olarak ‘Urduca’ ve ‘Urdu Dili’ isimleri kullanılmıştır. Türkiye’de yayımlanan bir çok makale ve kitaplarda bir yazarın bir çok yazılı eseri bulunmaktadır. Geçmişten bugüne yazılmış olan kitap ve makalelerde yalnızca ‘Urduca’ ve ‘Urdu’ isimlerinin de yaygın olarak kullanıldığı görülmüştür. Bir yazarın kendine has dil ismini en başta ‘Urduca’ şeklinde kullanmakta iken daha sonra sadece ‘Urdu’ ismini kullandığı da görülmüştür. Dilbilgisinde bozukluk yaşanmaması açısından her yazar, yazmış olduğu eserde ‘Urdu’ kullanımına hassasiyetle yaklaşmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Null
2016
Yazar:  
0
2016
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Route Education and Social Science Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 2.706
Atıf : 1.295
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini