Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 129
 İndirme 3
Süt Sığırcılığı İşletmelerinde Sermaye Yapısı: Hatay İli Örneği
2017
Dergi:  
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Hatay İli süt sığırcılığı işletmelerinin sermaye yapılarını ortaya koymak ve meydana gelen gelişmeleri değerlendirmek amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda gerekli veriler, Hatay İli’nde seçilen 12 ilçeye bağlı 24 köyde faaliyet gösteren işletmeler arasından tabakalı örnekleme yöntemine göre belirlenen 141 süt sığırcılığı işletmesinden anket yapılarak elde edilmiştir. İncelenen işletmelerde aktif sermaye içinde hayvan varlığı %56 ile ilk sırayı almıştır. Pasif sermaye içinde öz sermaye oranı ise %92.21’dir. Belirtilen oranlar süt sığırcılığıyla ilgili olarak daha önce yürütülmüş olan araştırma bulgularıyla benzerlik göstermektedir. Araştırma, incelenen işletmelerde yılsonu itibariyle sığır sayısında bir atış olduğunu göstermekle birlikte, işletmelerin sahip olduğu inek sayısında %11.58’lik bir azalma da olduğunu ortaya koymaktadır. Yapılan çalışmada özellikle dişi danaların ve düvelerin önemli bir kısmı kasaplık olarak değerlendirilmiştir. Bu durum işletmelerin dişi hayvan varlığında küçülmeye gittiklerini göstermektedir. Bu durumu oluşturan ana nedenler ise; sütün değer olarak istenilen düzeye ulaşmamış olması, süt üreticilerinin süt ve ürünleri piyasasından yeterince pay alamaması, süt üretiminde girdi maliyetlerinin yüksek olması, işletmelerin küçük ölçekli olması ve hayvancılık desteklerinden faydalanma düzeyinin az olmasıdır.

Anahtar Kelimeler:

Capital Structure In Milk Farming Businesses: Hatay Ili Example
2017
Yazar:  
Özet:

This study aims to reveal the capital structures of the Hatay Ili milk farming enterprises and to evaluate the developments that occur. For this purpose, the necessary data was obtained by the survey of 141 dairy livestock enterprises determined according to the layer sampling method of 24 enterprises operating in the 12 districts selected in Hatay Illi. In the surveyed enterprises, the active capital has ranked first with 56% of animal existence. The share of passive capital is 92.21%. The indicated rates are similar to previous research findings on dairy livestock. The study showed that the number of cows in the underlying enterprises was a drop by the end of the year, but that the number of cows in the underlying enterprises was reduced by 11.58%. In the study, a large part of the female dancers and dwarfs were considered as miscarriage. This indicates that the are going to decline in the female animal existence. The main reasons for this situation are the fact that the milk value has not reached the desired level, that the milk producers have not received sufficient share of the milk and products market, that the costs of the milk production are high, that the are small and that the level of benefit from animal support is low.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 589
Atıf : 2.712
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini